Mijn 10 lessen van 2016

Mijn 10 lessen van 2016

 
2016 het jaar waarin ik zwanger was en moeder werd. Wat een fantastisch transformatie avontuur waarin ik het diepste van mijn kern heb aangeraakt. Waarin ik heb ontdekt wat mijn superkrachten zijn.  Waarin ik achter ben gekomen dat de ui helemaal is afgepeld en ik geniet van wie ik ben. Dat ik 33 jaar met mezelf heb geleefd en alles heb gedaan wat ik wilde en heb moeten doen. Kan ik nu oprecht zeggen dat ik het heel fijn vind om mama te zijn met zo een klein meisje die voor mijn ogen al heel wat grote stappen heeft gemaakt.
Ze groeit enorm hard voor mijn ogen en ik geniet.
Ik kan nu met open hart de komende jaren tegemoet en andere ondersteunen met hun processen.
2017 Ik ben er klaar voor!

 

#1 Bewegen is een MUST! 

Zwanger of niet zwanger ik moet bewegen. Bij elke gesteldheid is er wel een vorm. Tot laat in mijn zwangerschap heb ik functionaltraining gedaan en bijna tot het einde yoga en zwemmen. Daarnaast was wandelen wel een grote opgave maar gut o gut wat was ik trost als ik weer een rondje dorp had gelopen. Ben je zwanger GA ZWEMMEN! Ik voelde mij een godin in het water.

#2 Er zit (NOG) meer in mijn mars dan ik weet. 

De bodem is nog lang niet daar. Ik heb mij afgelopen jaar doen verbazen over wat lichaam en geest wel niet kan! Koud water plonsen is pijnlijker dan bevallen in mijn geval..

#3 Zwanger zijn is een hele ervaring.

Het is een transformatieproces waar vele vrouwen zich niet bij stilstaan. Het is een moment om naar binnen te keren en te contacten met je diepste zijn. Oud zeer te verwerken en je UBERvrouwelijk te voelen. Ja zwanger zijn is fijn en wat voelde ik mij SEXY!

#4 Blijven gronden! 

Hier ook het maakt niet uit in wat voor status je bent. Maak dat contact met moederaarde zij draagt je en geeft je gronding om bij jezelf te blijven. I LIKE IT!

#5 MIJN partner/lief is de BESTE lover, coach, man en vader van de HELE wereld!

 

#6 De regie blijven houden over je leven. 
Jij bent de regisseur van jou leven! in welke situatie dan ook. Of het nu je eerste of derde kind is jij bent de baas over jou lijf en je vagina. Jij bepaalt en je hoeft niet met alle winden mee te waaien als men zegt iets te doen wat tegen jou gevoel in gaat. Blijf bij jezelf, blijf gronden en leer te luisteren naar wat jou intuïtie verteld. Als ik het kan, kan jij het ook!

 

#7 Bevallen is super gaaf! 
Met je hoofd in de goede richting en de beste coaches/ woordvoerders (in mijn geval mijn lief en zus) aan je zijden kun je heel fijn baren! Tip: Blijf ademen en maak A-klanken!

 

#8 Moeder worden en zijn is één van de meest intrigerende processen die je in je vrouwenleven kan meemaken!
Nu is de cirkel bijna rond en WOW ik ben nog groeiende in de moederrol maar wat geniet ik van ieder moment! Tevens is in mijn geval de balans een natuurlijk verloop tussen mij als Mens, Vrouw en Moeder..

 

#9 Baby’s zijn ontzettend wijs!
Baby’s worden geboren met een hoop wijsheid en intelligentie! Mijn meisje kijkt mij tijdens het voeden soms echt recht in mijn ziel met haar grote ogen. Deze blik komt zo erg binnen dat ik overspoeld raak door liefde en warmte en jawel daar moet ik zo nu en dan ffies van tranen. Ik heb alles los gelaten en ‘go with the flow’. Mijn kind leid mij waar ik heen moet.

 

#10 Het draait allemaal om universele liefde! <3 
Liefde voor jezelf is liefde voor je kind, je geliefde, het leven, de wereld, voor alles.

 

LIEFDE IS ZELFZORG!

Tja het is nu een heel rijtje geworden met zwanger en baby dingen, maar het was een ontzettend verschrikkelijk mooi transformerend jaar dat draaide om een mensje ter wereld brengen. Ik heb hoogte en diepte punten gehad maar gut o gut ik heb ontzettend genoten.

Bewaren

BewarenLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *