About

Michelle Donkersloot

 


Michelle Donkersloot is de naam aangenaam. Ik werk al jaren onder de verzamelnaam Michelle D. Vanaf heden heb ik de D omgebogen tot de D van DOet. Michelle DOet. Ik ben nu eenmaal een breed georiënteerd mens al vanaf klein meisje heb ik een brede interesse. Ik ben er nog goed in ook! Al deze onderdelen hebben mij gevormd tot wie ik nu ben en wat ik nu DOe.

Michelle DOET coaching
Sinds mijn burnout eind 2009 (ik kreeg hersenen toen ik 26 jaar was 🙂 ) ben ik het spirituele pad aan het bewandelen. Niet op de zweverige manier. Want als je het hebt over meditatie denken vele dat je gelijk een zweefmuts bent. Ik hou van verbinding maken met hoofd en hart. Ja soms kan het iets zweven maar wel met beide voeten op onze moeder aarde. In het hier en nu zijn en bij jezelf blijven één van de lastigste dingen die er bestaat in onze huidige maatschappij waar je continue beschikbaar moet zijn. Hoe doe je dat? Lukt het je? Of zijn er handvatten voor nodig? Ik vind het belangrijk om zo vaak mogelijk in verbinding met de natuur te zijn. Door middel van een wandeling maak ik het hoofd leeg. Zelf maak ik gebruik van meditaties in de actieve en passieve vorm.

Zo nu en dan heb ik de eer om mensen te mogen ondersteunen op hun pad der ontwikkeling. Met mijn persoonlijkheid, kennis en andere talenten probeer ik hen te ondersteunen en te inspireren wat men op dat moment nodig heeft. De tools die ik gebruik hangt geheel van de persoon af. Van tarotkaarten leggen, een wandeling met een coachingsgesprek, een kop koffie/thee drinken of een massage. Zo nu en dan krijg ik een hart verwarmend bedankje terug. Het ontroert mij echt om te lezen wat ik voor mensen kan betekenen en wat mensen aan mijn begeleiding/ondersteuning hebben gehad.

Jezelf zijn en in je volle licht/kracht is een weg! Het gaat juist om de weg en ik ben dankbaar dat mensen kan inspireren met mijn verhaal.  Geïnspireerd worden door anderen is voor mij net zo belangrijk. Het klinkt wellicht wat egoïstisch, maar wanneer ik goed voor mezelf zorg heb ik de kracht en energie om er ook voor andere te zijn. Hoe ik dat doe? Lees hier meer!

Michelle DOet Dans, Zang en Theater (performen)
Toen ik een klein meisje was kon ik eerder dansen dan lopen. Ik danste en danste totdat ik er bij neer viel. Ik heb aan vele soorten dans gedaan. Klassiek, modern, jazz, hiphop, breakdance, improvisatie, buikdansen en nog vele meer. Tijdens dansen kan ik alles geven wat er in zit. Het ruimt op en voor mij werkt het therapeutisch. Letterlijk je zorgen laten gaan. Naast dansen merkte ik dat ik een aardig stemgeluid had. Ik was altijd al luidruchtig en nog! Nu weet ik hoe ik mij kan uiten door middel van stemgebruik en stemexpressie. Het strakke stramien van de muscial (de Lion King) heeft een basis gelegd, maar daarna wist ik niet hoe gauw ik het strakke keurslijf van mij af moest schudden. Alle elementen komen in mij samen dans, zang en acteren. Op de Lion King school heb ik de basis gelegd en les gehad in alle drie de disciplines. Tijdens mijn opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming heb ik theater/acteren nog verder uitgebouwd. Vele masterclass, workshops gedaan en nu echt rijp voor het echte werk. Sinds 2014 maak ik onderdeel uit van het Europese theater netwerk Except die zijn roots heeft in Hongarije. Sindsdien ben ik zelf weer actiever en heb ik in 2014 de hoofdrol in een kort theater/muziek stuk gehad.

De kennis die ik afgelopen jaren heb opgedaan deel ik met kinderen, jongeren. Hiervoor heb ik diverse workshops ontwikkeld die vallen onder VERBORGEN STERREN. Dit zijn educatieve lessen/workshops die over een X periode gegeven kan worden. Zolang het doel, maar voorop staat en wij vooral kunnen spelen.

Michelle DOet Fotografie
Toen ik een jaar of 8/9 jaar was heb ik de camera van mijn Opa gekregen. Mijn moeder werd helemaal gek van mij op zijn minst iedere week een rolletje! Deze had maar 24 opnames later 36 opnames dus die was gauw vol. Nu terugkijkend op de periode van kleins af aan tot het moment dat ik de keuze maakte om echt de fotografie in te gaan heb ik altijd foto’s gemaakt! Er zijn weinig foto’s met mij erop te vinden! Ja ja. Kijken kun je leren zolang je, maar nieuwsgierig bent en openstaat voor wat er gebeurd voor je neus en alert. Tuurlijk is het slim dat je wel iets over licht schrijven weet en techniek. De fotografie heeft mij op vele plaatsten gebracht en mij vele fantastische avonturen opgelevert. Hoewel de fotografie sector aan het veranderen is ben en blijf ik fotograaf. Ik zie alles misschien weleens teveel. Voor mij portfolio klikt u hier.

Tijdens de workshop Living through your lens neem ik mensen/jongeren/kinderen mee in de wereld van kijken en het vastleggen van wat men ziet. Photowalks in de natuur of in de stad zijn erg voor de hand liggend, maar een ware speeltuin om te leren fotograferen. De hele wereld is een speeltuin. Ik bied deze workshop aan in een dagdeel of een project van een maand met coaching per skype of mail.

Michelle DOet schrijven
Zo nu en dan schrijf ik blogs mijn gedachten, avonturen of nieuwtjes uit het systeem door te schrijven. Mijne schrijfsels zijn te lezen op de voorpagina van mijn website.

Michelle DOet Natuurlijk moestuinieren
Binnenkort hier meer over! Sinds wij in ons huis wonen heb ik mij verdiept in bodemleven en hoe je nou kan tuinieren zonder te spitten? Nu hebben wij sinds eind april 2015 een eigen moestuin. SPANNEND! Hier zal ik uitvoerig verslag over doen omdat ik het zo leuk vind!

 


Education
Education 2005/09
2005-2009/ Social Work/ Hogeschool Rotterdam/Rotterdam
2005/ one semester/ Photography/ Willem de Kooning/ Rotterdam


Projects
2005/ developeding a photography assignment / Rotterdam
2006/ developing a photoworkshop for kids/ Rotterdam
2007/ Romania kids/ Techirghiol
2008/ pilot of the photoworkshop for kids/ Rotterdam
2009/ lots of private projects
2010/T-factor/theater maken met kinderen/Rotterdam
2010/ Het lombardijen van de Kinderen/ Rotterdam
2011/ Tweede huisproject/ Rotterdam Kosmopolis/Suriname
2011/ Rondleiding Tarwewijk/Photowalk/ Rotterdam/ Museum Rotterdam
2012/ Continue Tree project/ Overall
2012/ Romania kids part 2/ Techirghiol
2012/ Get on the Good Food
2012/ Living through your lens
2012/Social Media voorlichting/ Cappelle ad/ Ijssel
2013/ Agrarische spetterkalender
2014/Except SummerAcademy/Social Art Performances/ Hungary/Poland
2014/ Op Roet/ Theaterstuk ‘Verborgen Water’ Mena Molenaar & Lex Becherer/ hoofdrol: De Mooie Mathea
2015/Op Roet/ stuk onbekend/ Rol: soundlandscape maken
2015/lancering Verborgen Sterren/Benningbroek-Sijbekarspel

Exhibitions
2005 /photo sale plus exhibition/ Rotterdam
2006  /Exhibition about the  Hidden City / Rotterdam
2006 /Hiv/free virus generation contest No. 2# with ‘the flower’ serie/ Amsterdam
2006 / ‘the flower’ serie Hiv-free virus generation exhibition/ Praha
2009 / ‘Childeren from Techirghiol’/ Lokaal Cultuur Centrum Delfshaven
2010 / ‘Childeren from Techirghiol’/ Atelier Tarwewijk Rotterdam
2011/Little bike/ Museum Rotterdam


Commercial clients

Rotterdam Kosmopolis
Gemeente Rotterdam
Cruise Terminal Rotterdam
Camping Rotterdam
Studenten Kwartier
Showroom MAMA
Gluren bij de buren
XXY openminded party
Eurogames Rotterdam
ADDventure (seats2meet Maarssen)
Hotel Feijenoord
Hotel Carnisse
COC Rotterdam
Hombre
Museum Rotterdam
TIME (maakt Charlois Magazine)
GaySR
Ijsselcollege, Capelle a/d Ijssel
De Nieuwe Dans


1 thought on “About”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *