Michelle DOET Coaching

Afgelopen jaren heb ik mijzelf als een proefpersoon onderworpen om verschillende methodes te onderzoeken. Hieronder een samenvatting der samenvattingen.

Mijn Verhaal

Eind 2009 stortte ik in en werd er een zware BURN-OUT (aka krijg hersenen en ga je hart volgen) bij mij geconstateerd. Ik was bij verschillende ziekenhuisafdelingen onder behandeling, maar men kon niets vinden. Uiteindelijk werd ik weggestuurd met:  “Mevrouw gaat u maar op internet kijken wat u tegen uw klachten kan doen”. Ik werd weggestuurd met PCOS (hormoonstoornis) en een auto-immuunziekte. Aanmoediging voor mijn zoektocht naar natuurlijk helen.

Even een aantal van mijn klachten/symptomen op een rijtje:

  • Mijn haar viel uit mijn hoofd. (Grote ronde plek voorop mijn hoofd van ong. dik 12cm)
  • Ik was binnen een paar maanden 20 kilo aangekomen.
  • Ik had zware astmatische aanvallen en allergische reacties op ALLES!
  • En nog veel meer rare vage klachten/symptomen.

Ik had de keus om naar een psycholoog te gaan of naar Zijnsoriëntatie ik koos voor het laatste. Voordat ik ging studeren was mijn uitlaatklep dans, sport en zingen dit deed ik niet meer door zogenaamde drukte in mijn hoofd. Ik had een aantal sessies Zijnsoriëntatie waar ik leerde om te ZIJN door oa. te werken met ademhalingstechnieken en meditatietechnieken. Tijdens mijn laatste sessie heb ik een mooie reis gemaakt naar mijn ware IK.  Nu in 2016 kan ik stellen dat na ontzettend hard werken ik bijna getransformeerd ben naar die IK die ik toen heb ontmoet.  Een weg van dik 6 jaar!

Die periode was één van de diepte punten in mijn leven die ik heb meegemaakt. Tegelijkertijd is het ook een enorm cadeau geweest. Geen inkomsten, niet veel werk, weinig contact met de buitenwereld enzovoort. Hierin heb ik geleerd om minder materialistisch te zijn, de balans te hervinden en dikke vriendinnen met mezelf te worden. Het boek ‘Leven in het Licht’ van Shakti Gawain kreeg ik van mijn moeder. Hierin worden diverse fases van het leven beschreven in combinatie met verschillende meditatie technieken. Toen ik het boek van de plank pakte sloeg het boek open op gezondheid en de meditatie over zelfgenezing. Diezelfde avond ben ik gaan mediteren want ik had een zware astmatische aanval en ik voelde mij helemaal rustig en warm worden. Tintelingen over mijn hele lijf. Vanaf dat moment wist ik dat ik hiermee aan de slag moest ik heb toen de ventolin de deur uitgedaan. Ademhalen was de sleutel!

Dit alles is het begin geweest van DE zoektocht naar mezelf. De ui steeds verder af pellen! De weg was/is niet gemakkelijk, maar door mijn positiviteit, mijn mentoren en gidsen die ik op de weg heb mogen ontmoeten. Ben ik nu op een punt aangekomen waarop ik mijn kennis kan en eigenlijk moet delen met andere. Op een aardse nuchtere manier met een vleug spiritualiteit in de breedste en vaagste zin van het woord.

Holistisch mensbeeld

Wat mij gaande weg heeft doen beseffen is dat het lichaam en de geest verbonden zijn met elkaar. Ben je geestelijk (veer)krachtig is je lijf ook krachtig en andersom. Het bestaat niet afzonderlijk van elkaar wij zijn EN, EN en EN! Het is eigenlijk een hele mix wat ons mensen in uiterst conditie houdt. Ik geef even een samenvatting anders wordt het een heel lang verhaal GRATIS EN VOOR NIETS.

Eigenlijk is dit wat de mens al eeuwen doet, maar wat min of meer in vergetelheid is geraakt.

1. Bewegen (sporten, yoga, wandelen wat dan ook)
2. Koud water training (Zwemmen in buitenwater, koude douche enkele minuten)
3. Meditatie (Kies een vorm die bij je past)
4. Zoveel mogelijk volwaardig voedsel eten. (Zo min mogelijk bewerkt voedsel consumeren)
5. Positieve gedachten
Beweging
Welke vorm je kiest, kies iets wat je kunt volhouden. Na het behalen van mijn BLACKROLL certificaat ben ik in de ban van de fascia (bindweefsel wat van onder je voet loopt tot aan je kruin). Deze kun je stimuleren met SMR (Self-Myofasial-Release of wel zelf massage) met bijvoorbeeld een Blackroll. Ik ben al jaren weg van functioneel trainen omdat je hier meer je balans-mobiliteit en stabiliteit traint. Wat automatisch weer bijdraagt aan kracht en snelheid. Voor mij zijn functioneel trainen met Blackroll en eigen lichaamsgewicht mijn pareltjes. Zelf geef ik daarbij Bodybalance en ik merk dat mijn lijf en hoofd hierdoor vele male stabieler zijn.
Koud water training
Wie kent hem niet Wim Hof aka the Iceman! Begin februari 2015 was mijn eerste koud water duik in het Ijsselmeer met een groep fantastische mensen. ‘s Ochtends vroeg 6.15 in het donker op naar het Ijsselmeer. Na het ademen kleren uit en in de blote bips het water in. Oef wat was zo een eerste keer koud, maar tegelijkertijd train je de (veer)kracht van de geest. Ademhalen is de sleutel in dit verhaal in combinatie met ontspanning. Klinkt gek! Hierna volgde nog vele malen! Het is verslavend.
WAAROM DAT KOUDE WATER?! is een vraag die vele mij stellen. Nou hierom! Ik had allerlei vage klachten en ik wilde ervan af! Ik had mij ingelezen wat koud water wel niet met je kan doen en simpel gezegd ik ging ervoor. Hoppatee uit je comfortzone! En weet je? Dit medicijn is helemaal gratis en moeder natuur verstrekt het ons! Burn-out, depressie het maakt niet uit het is voor mij een medicijn om goed in mijn lijf te zitten en als het ware even het lijf/hoofd te resetten! Zo zijn er nog veel meer voordelen. Gewoon doen als je een douche hebt draai die kraan op koud!! LEKKERRRRRR!! Het koude water is mijn medicijn en ze is mijn therapeut..
Meditatie
Tot nu toe heb ik allerlei vormen gedaan van actieve meditaties tot passieve alleen maar zitten met de ogen dicht meditatie. En iedere vorm vind ik heerlijk. Aan de hand van mijn mood kies ik mijn vorm. Welke ik aanbied is begeleide meditatie, samen mediteren en stemmeditatie. Wat jezelf kan doen zijn mp3’tjes op het web zoeken met binuralbrain waves is ook een favoriet trouwens als ik even helemaal niks wil.

Voeding
Hoewel ik geen geleerde ben kwa voeding ben ik gaan experimenteren en heb ik veel gelezen. Ik werd er helemaal gek van dat alles wat ik at mijn lichaam dat niet wilde opnemen en het er zo weer uit kieperde. Ik was er klaar mee en ben toen begonnen met RAUWE MELK elke dag een klein glaasje en al gauw ging mij vele male beter voelen. Zoveel mogelijk onbewerkt voedsel eten. Dus alle koekies, snoepies en chipies de deur uit. Soms heb je gewoon als mens van die periodes dat je een terugval heb en dan begin je gewoon opnieuw! Wees lief voor jezelf.

In maart 2015 ben ik begonnen met mijn moestuin en ik kan zeggen wat een heerlijke groentes komen daar vanaf. Rauw of zo even in de pan met niets meer dan een beetje Keltisch zeezout en een beetje olie en/of zwarte peper.

Conclusie door de jaren heen heb ik mijzelf met voeding (ook veel kruiden) in een vele male betere conditie gekregen dan een dokter ooit heeft kunnen doen met zijn/haar pillen.

Positieve gedachten
Je gedachten bepalen je gevoel. Wanneer je in een neerwaartse spiraal zit is het lastig om eruit te komen. Je wordt geconsumeerd door je donkere gedachten. Deze donkere gedachten kun je ombuigen tot positieve gedachten. Hoe meer positieve gedachten jij toelaat, hoe beter jij je zult voelen. Je gaat je er vrijer door voelen.

Slot

Dit is voor mij de mix om mezelf in conditie te houden. Ik weet dat vele andere met mij deze combinatie er ook op na houden. En eigenlijk kost het niks je hebt alleen een zetje nodig in de goede richting. Die geef ik je met liefde!

Werkwijze
Allereerst hebben wij een intake gesprek dit kan via skype of reallife. Ik vind het belangrijk dat er van beide kanten een klik is!
Het is een oriënterend gesprek zo kunnen wij samen bepalen wat jij nodig hebt, wat je doelen zijn of waar je aan wilt werken. Ik vind commitment ontzettend belangrijk! Als je met mij wilt werken gaan er dingen in je leven veranderen. Soms is het niet leuk en zul je door stukken heen gaan die je zult gaan loslaten, maar met humor een traan en een lach kom je er.

Tijdens de sessies kun je denken aan diverse dingen. Soms moet je heel hard werken en soms mag je liggen en ontvangen.. Het ligt er net aan wat jij op dat moment nodig hebt. Ik maak gebruik van diverse technieken die niet erg voor de hand liggen, maar ontzettend effectief zijn.

Tarieven

Een traject bestaat ongeveer uit 8 keer.
Soms meer soms minder het ligt er helemaal aan wat jij nodig hebt!
Een sessie duurt ongeveer tussen de 1,5 tot max 2 uur.
Per keer betaal je € 45 incl 21% b.t.w. (Tenzij anders overeengekomen naar draagkracht)

Losse heling of coachingssessie 1,5 tot 2 uur €45 euro (Tenzij anders overeengekomen naar draagkracht)

Ik vind dat ontwikkeling voor een ieder beschikbaar moet zijn. Twijfel niet om te mailen en te vragen wanneer je iets minder te besteden hebt. Bekijk ook is mijn verlanglijstje misschien kunnen wij aan ruilen doen. Deze zal ik regelmatig vernieuwen hoewel ik niet veel nodig hebt.

Nieuwsgierig geworden?!
Stuur mij een bericht! Dit kost je niks! Vragen staat vrij!

Harte groet,
Michelle D