Some doors open only from the inside, breath is a way for accessing that door. -Max Strom

Waarom is het belangrijk om goed te ademen?
Wij mensen halen over het algemeen verkeerd adem. Shocking! Diverse lichamelijke klachten kunnen hieruit voort komen waaronder nek- en schouderklachten. Je haalt met het bovenste gedeelte van je lichaam adem en die schouders gaan duizenden keren per dag op en neer. Dit is dus miljoenen keren per jaar en zelfs in een leven. Heb je het beeld? Het begint eigenlijk al vanaf kleins af aan. Je komt uit de baarmoeder en heb een natuurlijke ademhaling waar je ademhaalt als een ballon. De ribbenkast gaat horizontaal op en neer. Wanneer je hoger en oppervlakkiger ademhaalt heb je een verticale ademhaling je haalt je schouders op en neer.

Het is voor je lichaam en geest belangrijk om diepe teugen levensenergie tot je te nemen. Wanneer je stress of angst ervaart ga je oppervlakkiger ademhalen en verlies je contact met het hier en nu. Wanneer je verkeerd adem haalt heeft dit invloed op diverse processen in je lichaam waaronder dat je lichaam en geest constant stress ervaart ondanks dat de omgeving rustig is. Je ademhaling is van invloed op je slaap, je rug, je spijsvertering, je geheugen, je angst, je immuunsysteem, je bijnieren en nog veel meer. Je begrijpt dus dat (goed) ademhalen van levensbelang is!
Test
Controleer bij jezelf hoe je ademhaalt dit doe je als volgt. Ga recht op zitten en haal diep adem. Wat gebeurd er? Gaan je schouders op en neer? Of je ribbenkast net als een baby? Doe hetzelfde nog eens op het puntje van je stoel of staand en leg je handen op je ribbenkast. Voel je het?

Stel je zelf als doel om iedere dag weer vijf bewuste ademhalingen te doen.
– Adem langzaam in en langzaam uit met aandacht-5 keer!
Iedere dag weer.
Een kleine oefening met heel veel impact.
Waarom? Het is een haalbare oefening en je moet toch ademhaling.
Iedereen kan het dus jij ook?

Laat je mij het weten hoe het voor je is?! Oh jah! Probeer dit op zijn minst een week lang te doen voor het effect. Het brengt je in ieder geval in het hier en nu!
Enjoy!
Blijf ademen!
Michelle
<3

Michelle Doet

Michelle Donkersloot

Leave A Comment