Mijn verhaal als jou inspiratie om in beweging te komen!

 

Eind 2009 was daar de genade klap die mij het licht heeft doen zien. Ik worstelde al een tijdje met mijn gezondheid en ik had een grote kale plek op mijn hoofd (ook wel alopecia areata genoemd). Ik was in 3 maanden tijd 20 kilo ongemerkt aangekomen en voelde zover ik dit nog kon dat de genade klap er aan zat te komen. Het moment dat ik alles had gedaan wat ik had moeten doen stortte ik in elkaar. De grote burn-out was daar.! Ofwel ik krijg hersenen periode. Vanaf dat moment besloot ik om alle stekkers (behalve de mijne) te unpluggen. Helemaal diep naar binnen te keren en mezelf op alle fronten te gaan opbouwen. Ik was depressief, was aardig de zuip zo één a twee flessen wijn per dag.
Na alle ziekenhuisbezoeken en het hele traject en 10 stuks medicatie per dag. Ohjah en het advies van het ziekenhuis om maar op zoek te gaan naar een eigen remedie. Startte ik mijn eigen zoektocht naar gezondheid.
Mijn weg naar gezondheid.
De volgende dag zat ik in de trein naar Amsterdam naar een foto event helemaal vol energie en ik voelde een blij hart. Toen wist ik dit is de weg die ik volgen ga. Mijn hart volgen.

Ik mocht van mezelf een week mezelf te krabbel gooien en daarna ging ik er tegen aan. Mijn hoofd genezen door middel van beweging. Het was zwaar!
Stap 1 Rust en beweging
Was dat ik mocht rusten en slapen zolang ik bijna iedere dag ging sporten/bewegen. Ik had een personal trainer die mij leerde opnieuw naar mijn lichaam te luisteren. (Sindsdien gebruik ik nog een deel van de oefeningen). Een ding moet je weten is dat je op de dansacademie continue gepusht wordt om over je grenzen heen te gaan. Waardoor je persoonlijke grenzen vervagen. Later op de Lion King academie werd dit nog is dik overgedaan waardoor ik een dubbele liesblessure op liep.

Stap 2 Adem/Meditatie/Positief denken
Iedere dag moest ik van mezelf schrijven en mediteren. Dit om mijn hoofd leeg te maken en mezelf weer terug te brengen naar mijn zijn. De plaats waar ik mijn hart kon horen met een leeg hoofd. Positief denken en nieuwe gedachten patronen aanleren was hier ook één van. Zie het als brein fitness.

Stap 3 Voeding
Alle vergif de deur uit! Eerst minder drank en toen geen drank meer. Water drinken en thee. Door mijn PCOS heb ik een hele tijd koolhydraten vermeden en ik het lukte zo om beter te worden. Dit proces heb ik een paar keer doorlopen en sindsdien ben ik weer energiek en heb ik mijn spirit voor het leven terug.
Waarom ik dit deel is dat je inspiratie kan putten uit het verhaal van een ander. Dat je je eigen medicijn bent. De sleutel van verandering. Iedere dag weer! Dat je kracht kan putten uit het feit dat je niet de enige bent die op de golf van het leven surft. Zowel de kleine als de grote, de dips en de rust. Deel dit met iemand die dit kan gebruiken. Jij bent de sleutel! Onthou dat! Jij bent je eigen medicijn!
Weet je niet hoe? Neem dan contact met mij op!
Liefs!

Hou mij op de hoogte!

Let’s be friends

Michelle Doet

Michelle Donkersloot

Holistisch levensstijl coach || Shaman

0

Leave a Reply

Winkelmand

loader