Van Heilig naar …….. Hoe je weer in verbinding komt met jou ontembare IK.

In 2011 schreef ik het volgende:

Soms wil ik gewoon lekker schreeuwen.. Als een ontembare vrouw.. De ondergedrukte gevoelens naar boven laten komen.. Alle energie vrijlaten en gewoon een echte vrouw zijn in haar ZIJN.. In plaats daarvan zet ik heel hard muziek aan, dans ik als een bezetene en zing de longen uit mijn lijf..

De foto’s die ik maak zijn onderzoekend naar mezelf als vrouw. Ik zie eruit als een mooie vrouw, maar waarom voel ik mij dan niet altijd zo?! Gaande door mijn archief van de afgelopen acht jaar kom ik zoveel dezelfde foto’s tegen. Wulps, krachtig en super sexy.

Laatst vroeg iemand mij: ‘Vind je het niet erg om als lustobject gezien te worden?!

Ik antwoordde daarop: Dat ben ik al of ik het nu wil of niet. Als mensen me zien op straat of waar dan ook. Je hebt het als vrouw van nature of niet. Je hebt uitstraling of niet. Als je ouder bent word je meer bewust van het effect dat je op andere heb. Al is het een man of vrouw. Het is geen arrogantie wat veel mensen je gelijk toe schuiven het is bewust zijn van jezelf. Het is gewoon zo en ik heb het eindelijk geaccepteerd. Dit ben ik, dit ben ik als vrouw in allerlei verschillende gedaantes. Ik ga mezelf niet meer verbergen omdat mensen dit van mij verlangen. Ik ben krachtig in mijn ZIJN en ik ben er niet meer bang voor. Achter mijn foto’s zit zeker een gedachte en filosofie het zijn dus niet zomaar HETE foto’s.

 


Terugkijkend op de afgelopen jaren zeg ik  JA! Ik heb mezelf helemaal omarmd en ben volledig van mij zelf gaan houden! Ik heb gecocoond, ik heb gehuild op de bodem van de put, ik heb wild gedanst, koud geplonsd om mezelf steeds weer uit mijn comfortzone te krijgen. Ik heb een kind gebaard, gevreeën en gebloed.

Ik heb de afgelopen 10 jaren alle facetten van het mens zijn ontmoet, doorgaan, geïntegreerd en ik ben weer opgestaan. Ik heb een aantal keer de archetypische dood- en wedergeboorte mee gemaakt. Het is een cyclus die hoort bij het leven! Het is een FLOW! Reflecteren, loslaten en rouwen. Het hele leven omarmd zoals het komt. Nu op dit huidige schrijven maak ik weer een wedergeboorte door. Wetende dat ik een magisch en krachtig orgaan bezig. Dat is de baarmoeder waar mijn wijsheid huist, de vulva en de vagina die de toegangspoort is naar een dimensie van dood en wedergeboorte. Ja ik schrijf het echt! En weet je waarom! Meer vrouwen moeten dit weten en gaan beseffen. Volledig van jezelf houden. Je maanstonde/menstruatie omarmen beseffen dat dit een magische tijd is. Zwanger zijn en baren zijn prachtige momenten in vrouwenleven die je inwijden in iets waar je als meisje/jonge vrouw geen weet van heeft. Zelfs al baar je niet letterlijk kun je nog altijd andere dingen baren.

Want die baarmoeder waar onze WILDE, ONTEMBARE IK huist is krachtig (understatement)! En deze kracht is door de eeuwen zo ingeperkt dat het ons beangstigd wat wij kunnen als vrouwen. Dat onze sterke wilde IK ons beangstigd door alle verhalen, sprookjes, mythes en religies die wij mee krijgen in onze kindertijd. Waar onze seksualiteit wordt ingeperkt en waar deze van ons word afgepakt door zowel mannen als vrouwen die het nodig vinden ons klein te maken. Als nette meisjes met witte onderbroekjes en witte sokjes. Die niet wijdbeens mogen zitten. OH GOSHHHH!! Ik ben heel erg klaar met al dit soort aannames, opleggingen en meer. Ik voel dat sinds ik moeder ben geworden ik ineens als HEILIG word gezien en niet als GEILIG (leuke woordspeling ;)).

Moederschap waar je ondergesneeuwd kan worden in borstvoeding/melk, kleine kring en zelfs isolatie! Een periode waarin je verwildert en bijna verzuipt in de liefde voor je kleintje en de periode waar je in deze tijd probeert vast te houden aan WIE JE WAS! Nu ik zelf bijna 3,5 jaar verder ben kan ik zeggen: Het eerste jaar is WOW! Je kleintje leren kennen en over je inwijding in het moederschap leren. Zelfs wanneer je een tweede, derde, vierde, vijfde kind krijgt het zijn allemaal inwijdingen in belangrijkste en heiligste taak die je kunt krijgen. Het besef alleen al laat je ontspannen. Na het eerste jaar komt er weer ruimte voor jezelf. Je hoofd werkt weer beter en je babysluier gaat omhoog.

Je hervind jezelf en je zal nooit meer hetzelfde zijn! Nee, maar wel krachtiger, meer in je basis MITS je voor jezelf zorgt. Met zelfzorg bedoel ik dat je het contact met je lichaam herstelt niet alleen door middel van sport, maar door ademhaling, door aanraking. Jezelf voelen dat je leeft in plaats dat je geleefd word. Ik wens voor iedere vrouw dat ze haar WILDE NATUUR ( hersteld. Dat ze gaat leven vanuit haar hart, haar intuïtie en dat ze vanuit haar baarmoeder keuzes maakt. Want onthou! Je kinderen kopiëren jou gedrag! Als je niet wilt dat je kinderen hetzelfde meemaken als jij! Geef ze dan een voorbeeld, de beste versie van jou! De versie die van haar zelf houdt, die straalt, die vrij is van alle die conditioneringen hoe een vrouw zich ZOU MOETEN GEDRAGEN! Ja dit is mijn vuur! Jou te laten ervaren wat werkelijke vrijheid is van JOU! Waar je mooiste, stoutste dromen waar worden. Dat je niet meer in de prachtige perfecte bubbel leeft. Maar in die echte heerlijke bubbel die jezelf heb gecreëerd! Want ja lieve vrouw het is er voor jou en voor mij!

Nu ben ik op het punt gekomen om nu voor eens en altijd het leven te gaan leven zoals het voor mij bedoelt is. Mijn FUCKING BIG PUSSY ENERGY te laten exploderen en andere vrouwen leren hoe je STOPT met jezelf klein te houden! Leren over waar jij van aan gaat. Dat je je hart in je borstkas voelt kloppen en je juice langs je benen voelt lopen. JA! Want ik lieve lezer ben klaar met mezelf censuur op te leggen. Waar ik gaande weg dit kwijt ben geraakt? Is omdat ik dacht dat ik een nette moeder moest zijn, dat ik één of andere brave energieloze medicijnvrouw moest zijn omdat ik onder de vleugels was van iemand die dacht dat het zo moet. Maar weet je ik heb mezelf verloochend. Gelukkig ken ik de tools om mezelf WEER te bevrijden! Terug naar mijn NATUURLIJKE WILDE IK! Mijn ONTEMBARE IK! De IK die van zichzelf houdt op alle lagen van ik. Ik ben SPIRIT! Wanneer ik luister naar mijn wilde natuur dan gaat het ALTIJD lees ALTIJD GOED!

Ik ben Mens, Vrouw, Moeder, WILDE VROUW, ONTEMBAAR en ik werk als Medicijnvrouw.

Ik ben Michelle Donkersloot en ik ben de brenger van het licht en liefde in de levens van iedereen die het wilt horen, voelen en ervaren.

Ik dank het zilveren boek wat mijn blauwdruk was. En ik schrijf mijn gouden boek waarin ik het leven leidt zoals het voor mij bedoelt is.

In verbinding met alle elementen, de mensen, de planten, de dieren, het universum en bovenal de UNIVERSELE LIEFDE.

Ik wens voor jou dat jij je leven leidt in vrijheid vanaf NU!

Dank voor je tijd!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Hier zal ik gaan delen waar mijn hart van overloopt.
Ongecensureerd want als ik censuur pleeg dan zal mijn levensenergie niet stromen
en dat is wat ik niet meer wil. Zonder de handrem! Volledig leven!

 

Heel veel liefs! Michelle

 

Wil je mijn oude blogs is lezen. Klik dan HIER

Ik wil meer informatie

over coaching of een consult

Wil je meer informatie over de coaching stuur dan een bericht!
We plannen dan een gesprek in om te kijken of er een klik is!

Hou mij op de hoogte!

Michelle Doet

Michelle Donkersloot

0

Leave a Reply

Winkelmand

loader