Educatieve lessen voor Kinderen

Het belang van samen leren, spelen en groeien!

Samen leren, groeien en spelen is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Wanneer kinderen samen leren, ontwikkelen ze niet alleen academische vaardigheden, maar ook belangrijke sociale vaardigheden zoals communicatie, samenwerking en empathie.

Groeien in een gemeenschap stimuleert zelfvertrouwen en een gevoel van verbondenheid. Spelen is daarbij een krachtig middel, omdat het creativiteit bevordert en kinderen helpt om problemen op een speelse manier op te lossen.

Door samen te leren, groeien en spelen, bouwen kinderen sterke fundamenten voor een succesvolle en gelukkige toekomst.


Educatieve lessen voor kinderen

Natuurlessen: De Natuur Ben Jij!

De Natuur Ben Jij! brengt kinderen dichter bij de natuur. Ze leren over de wereld om hen heen en ontdekken hoe ze onderdeel zijn van een groter geheel. Deze lessen bevorderen milieubewustzijn, waardering voor de natuur en persoonlijke verbinding met de aarde. Deze les kan gegeven worden in de stad als op het platteland. Zelf komt Michelle van het platteland en heeft lang in Rotterdam vertoefd. Het beste van twee werelden.

Fotografie: Living Through Your Lens

Met Living Through Your Lens worden kinderen aangemoedigd om de wereld door hun eigen lens te bekijken. Deze fotografie lessen helpen hen om hun creativiteit te ontwikkelen, oog voor detail te krijgen en hun eigen verhalen te vertellen door middel van beelden.

Theater: Verborgen Sterren

Ontdek de verborgen talenten van kinderen door middel van theater. In het programma Verborgen Sterren leren kinderen zichzelf uit te drukken, hun zelfvertrouwen te vergroten en samen te werken. Op een ontspannende manier in het lichaam komen door middel van spel, dans, stemgebruik en beweging. De nadruk ligt op plezier, creativiteit en persoonlijke groei.

Seksuele voorlichting voor tieners

Met respect en openheid biedt Michelle seksuele voorlichting die aansluit bij de belevingswereld van tieners. Het doel is om hen te informeren, te empoweren en een gezonde houding ten opzichte van seksualiteit en relaties te bevorderen.

Over mij

Wie is Michelle Doet?

Michelle Doet is een veelzijdige en gepassioneerde educatieve professional die holistisch werkt en zich richt op het laten stralen van kinderen door middel van creatieve en inspirerende lessen. Met inmiddels 15 jaar ervaring en met een brede inzetbaarheid, is Michelle een betrouwbare en ervaren partner voor scholen en ouders.

Tijdens de lessen staat de belevenis, kennis, gevoel en vooral het DOEN centraal! Kinderen leren om op hun gevoel te vertrouwen en probleem oplossend te denken. Op een creatieve manier om te gaan met uitdagingen. Waardoor ze zelfvertrouwen krijgen in hun eigen kunnen en Zijn. 

Iedere keer is het weer een feest om voor diverse groepen te mogen staan. Blije kinderen is zo hart verwarmend.

 

Waarom kiezen Voor Michelle Doet?

Holistisch perspectief

Michelle kijkt naar het geheel van de ontwikkeling van kinderen en richt zich op het laten stralen van hun innerlijke lich

Multi inzetbaar

Michelle heeft ervaring met basisscholen, middelbare scholen, brede scholen, thuisonderwijs en meer

Specialist in educatie

Met een achtergrond in agogiek en ruime ervaring in het ontwikkelen van educatieve programma’s, biedt Michelle kwalitatief hoogstaande lessen als vakkracht.

Bevlogen en energiek

Michelle brengt positiviteit en enthousiasme in elke les, waardoor leren een feestje wordt.

If we provide enough space and possibilities for moving freely, then the children will move as well as animals: skillfully, simply, securely, naturally.
Dr. Emmi Pikler

Voor wie?


Scholen en Brede Scholen
Voor programma’s die passen binnen het curriculum en bijdragen aan de holistische ontwikkeling van kinderen in de leeftijd 5  t/m 18 jaar. De les wordt speciaal op maat gemaakt afhankelijk van het de vraag, de periode en het seizoen.

Ouders
Voor extra buiten activiteiten die kinderen op een unieke manier laten groeien door op een speelse manier kennis te maken met het bos en de natuur. Door middel van een wandeling en spelenderwijs leren. Ook leuk tijdens een kinderfeestje! 

Thuisonderwijs
In 2021 startte de bosschool in Wieringerwerf. Deze heeft nu een andere vorm gekregen en zijn wij actief met een grote groep thuisonderwijzers in de kop van Noord-Holland.  

Speciaal voor thuisonderwijzers kun wij samen op excursie tijdens een wandeling planten herkennen en meer! Het les aanbod hangt af van de behoeften en het seizoen.


Hoe werkt het? 
Michelle is in te huren voor zowel blokken van meerdere lessen, als voor workshops en actieve lezingen over verschillende onderwerpen. Neem contact op voor meer informatie over je vraag, over beschikbaarheid en voor tarieven. 

Contact 
Bent u geïnteresseerd in het aanbod en de lessen van Michelle Doet?
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op via info[at] michelled.nl of via HIER.

Dan maken wij een bel afspraak of komt Michelle langs voor een kennismaking om de mogelijkheden te bespreken. 

Laat kinderen hun innerlijke licht ontdekken en stralen met de inspirerende lessen van Michelle Doet!