Ik streef naar meer fitte en bewuste vrouwen in 2024! Reis 100 dagen met mij mee.

In de snel veranderende wereld van vandaag is het belangrijker dan ooit om prioriteit te geven aan de gezondheid van vrouwen. De eisen van het dagelijks leven, carrière verantwoordelijkheden en gezinsverplichtingen zorgen er vaak voor dat vrouwen hun zelfzorg en welzijn verwaarlozen. Een holistische benadering van gezondheid, die fysieke, mentale en emotionele aspecten omvat, is echter essentieel voor het bereiken van evenwicht en vitaliteit. Ik wil je laten kennismaken met met een programma van 100 dagen waarna je jezelf niet meer herkend. Tijdens de 100 dagen staan ademen, meditatie, beweging en ontspanning centraal.

Waarom de gezondheid van vrouwen belangrijk is!
Vrouwen spelen meerdere rollen in de samenleving, van verzorgers en professionals tot verzorgers en leiders. Te midden van deze verantwoordelijkheden is het echter gemakkelijk om zelfzorg over het hoofd te zien. De gezondheid van de vrouw gaat niet alleen over fysieke fitheid; het gaat over de harmonieuze verbinding tussen lichaam, ziel en geest. Wist je dat  het fitness level van invloed is op de fitheid van kinderen!

Dit 100 dagen durende programma heeft tot doel vrouwen in staat te stellen prioriteit te geven aan hun welzijn en zo veerkracht en vitaliteit te bevorderen. In aanloop van mijn boek lancering wil ik je kennis laten maken met een andere soort vorm van zelfzorg. Dat wij vrouwen baat hebben bij commitment aan zelf en discipline. Vooral wanneer je voelt dat je blijft hangen in je gewoontes en patronen waardoor je niet verder komt. Wanneer je last hebt van breinmist, lusteloosheid, niet al te beste eetgewoontes en stress.

Waarom 100 dagen?
Het starten van een reis van 100 dagen naar een nieuwe gewoonte kun je zien als een zelf experiment en zelfliefde. Hoe eerder je dit onder de knie krijgt, hoe beter voor je gezondheid op de lange termijn.

Door wat langer de tijd te besteden aan zelfdiscipline draagt dit bij aan de het versterken van neurale paden in de hersenen. Hierdoor wordt het gewenste gedrag automatischer waardoor het je minder moeite kost.

Tijdens deze 100 dagen krijg je te maken met innerlijke hindernissen en door de tools die er aangereikt worden. Je zult te maken krijgen met innerlijke weerstand die overwonnen kunnen worden. Door je intentie naar routine over te zetten. Er wordt een doorzettingsvermogen aan je gevraagd als nooit tevoren. Je innerlijke vuur zal moeten branden, maar niet op branden.

De 100-daagse verbintenis met jezelf bevordert consistentie hierdoor wordt de ontwikkeling van gewoontes versterkt. Met meetbare vooruitgang na 100 dagen kun je reflecteren op je reis, prestaties vieren en getuige zijn van de diepgaande impact van toegewijde inspanningen op je pad naar een duurzame verandering. Helemaal zelf gedaan.

Het 100-dagenprogramma Back on Track
Geeft je een kickstart om het jaar goed te eindigen.

De basis beginselen van Back on Track zijn

Ademhalen
De basis van het programma begint met bewuste ademhalingsoefeningen. Goede ademhalingstechnieken kunnen de longcapaciteit vergroten, stress verminderen en ontspanning bevorderen. Elke dag zullen de deelnemers begeleide ademhalingsoefeningen doen, waardoor hun bewustzijn van de ademhaling geleidelijk wordt verdiept. Deze fase vormt de basis voor verbeterde oxygenatie en verhoogde energieniveaus.

Meditatie
Mindfulness-meditatie is een krachtig hulpmiddel voor het beheersen van stress, het verbeteren van de focus en het cultiveren van een positieve mindset. Deelnemers zullen verschillende meditatiepraktijken verkennen, waaronder mindfulness, liefdevolle vriendelijkheid en bodyscan-meditaties. Het opzetten van een dagelijkse meditatieroutine helpt vrouwen contact te maken met hun innerlijke zelf, waardoor mentale helderheid en emotioneel welzijn worden bevorderd.

Beweging
Regelmatige fysieke activiteit is cruciaal voor de algehele gezondheid. In deze fase wordt een verscheidenheid aan bewegingsoefeningen geïntroduceerd, zoals wandelen dans en krachttraining. Deze activiteiten verbeteren niet alleen de fysieke fitheid, maar dragen ook bij aan een betere houding, flexibiliteit en een gevoel van empowerment. Het doel is om vreugde te vinden in beweging, waardoor bewegen een integraal onderdeel wordt van het dagelijks leven.

Ontspanning
De laatste fase richt zich op ontspanningstechnieken om het zenuwstelsel te kalmeren en een goede nachtrust te bevorderen. Deelnemers zullen praktijken verkennen zoals progressieve spierontspanning, geleide beelden en aromatherapie. Deze periode geeft vrouwen de mogelijkheid om te ontspannen, spanning los te laten en een gevoel van innerlijke vrede te koesteren.

Voordelen van het Programma
1. Stressreductie: De holistische benadering van het programma richt zich op de fysieke, mentale en emotionele aspecten van stress en bevordert de veerkracht en coping-mechanismen.

2. Verhoogde energie: Bewuste ademhalings- en bewegingsoefeningen dragen bij aan een betere bloedsomloop, waardoor het algehele energieniveau wordt verhoogd.

3. Emotioneel welzijn: Meditatie- en ontspanningstechnieken bevorderen het emotionele evenwicht, verbeteren de stemming en verminderen de symptomen van angst en depressie.

4. Fysieke conditie: Het opnemen van beweging in de dagelijkse routine bevordert de cardiovasculaire gezondheid, kracht en flexibiliteit.

5. Zelfontdekking: Het programma moedigt zelfreflectie aan, helpt vrouwen contact te maken met hun innerlijke zelf en persoonlijke sterke punten en doelen te identificeren.

Reis je mee?!
Het programma 100 dagen ademen, meditatie, beweging en ontspanning is een transformerende reis naar holistisch welzijn voor vrouwen. Door elke dag tijd te besteden aan het verzorgen van lichaam, geest en ziel, kunnen vrouwen zichzelf in staat stellen een gezonder en vreugdevoller leven te leiden. Dit programma herinnert ons eraan dat investeren in de gezondheid van vrouwen een investering is in het welzijn van gemeenschappen en de samenleving als geheel. Begin vandaag nog aan je reis en begin aan een pad naar grotere vitaliteit en zelfontdekking! 

Je doet dit op eigen tempo en kiest één onderdeel uit.
Meestal als je meer gaat bewegen volgt voeding en gaat het bijna automatisch tegelijkertijd. 
Wanneer je meer rust en ontspanning inbouwt in je leven, heb je minder trek in ongezond eten enzovoorts.
Wanneer je voelt dat je rustiger bent krijg je meer energie om weer creatief te worden.
Alles hangt met elkaar samen, maar je focust je in principe op één onderdeel.

Wat krijg je?

  • Groepsbegeleiding
  • Het e-book Back on Track
  • Tranings-/bewegingsschema per week
  • Globaal voedingsadvies
  • Ademhalingstechnieken
  • Iedere twee weken een vragen uurtje
  • Support via de appgroep
  • En nog veel meer!
  • Hoe te werken met je cyclus

Wij starten zaterdag 10 februari om 10 uur met de gezamenlijke opening.

Schrijf je in voor de inspiratiemail!