programma voor Welzijn en fitte vrouwen Michelle beweegt

Holistische gezondheidstrends voor vrouwen in 2024: Welzijn van binnenuit koesteren

In de snelle wereld waarin we leven, erkennen vrouwen steeds meer het belang van holistische gezondheid voor het bereiken van algeheel welzijn. In deze blog verkennen we kort de trends voor 2024. Van geestelijk welzijn tot integratieve geneeskunde: deze trends omvatten een spectrum van praktijken die erop gericht zijn de gezondheid van vrouwen binnenstebuiten te bevorderen.

1. Omarm een Holistisch leven

In de zoektocht naar een evenwichtig leven wordt het omarmen van een holistisch levensstijl van allergrootste belang in de nabije toekomst. Gezien worden als één geheel. Niet alleen maar een lichaam waar je goed voor moet zorgen! Holistische gezondheid benadrukt de onderlinge verbondenheid van geest, lichaam en ziel en bevordert een alomvattende benadering van welzijn. We kijken niet alleen maar voeding en beweging. Het gaat veel dieper dan dit. Het is altijd goed om goed voor je lichaam te zorgen, maar ook om te kijken naar je geestelijke welzijn en je spirituele welzijn. Waar liggen je behoeftes?

2. Geef prioriteit aan je geestelijke gezondheid

Het besef dat geestelijke gezondheid een hoeksteen is van algeheel welzijn is nog nooit zo duidelijk geweest. Vrouwen geven steeds meer prioriteit aan praktijken als mindfulness, stressmanagement en zelfzorg om hun mentale welzijn te bevorderen. Veelal is dit al te tackelen met voldoende rust, het lichaam voelen, gronden en grenzen aangeven. Wat je jezelf kunt aanleren. Gaan staan voor wie je bent!

3. Voedt je lichaam met volwaardige onbewerkte voeding

Het lichaam voeden met voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen is een tijdloos principe dat hernieuwde aandacht krijgt. Er wordt nadruk gelegd op darmgezondheid, waarbij de diepgaande impact wordt erkend die dit heeft op de algehele vitaliteit. Een belangrijke regel in het bereiden van voedsel is ZOVEEL mogelijk ONBEWERKTE voeding gebruiken tijdens het bereiden van een maaltijd voor jou en je gezin!

4. Je hormonen in balans

Het begrijpen en ondersteunen van je hormonale evenwicht is een belangrijk facet van de holistische gezondheid van vrouwen. Levensstijlkeuzes, goede voeding en stressvermindering spelen een cruciale rol bij het bereiken van hormonale harmonie. En knuffels! Heel veel knuffels ook om de stress in het leven uit te balanceren. Goede stofjes zoals aanmaken door heel veel fijne momenten met je dierbaren en jezelf. Wist je trouwens dat je (menstruatie)cylcus een goede indicatie is of je lichaam en geest in balans is?!

5. Integratie van conventionele en alternatieve geneeskunde

De integratie van conventionele en alternatieve geneeswijzen is in opkomst. Vrouwen onderzoeken verschillende benaderingen, van acupunctuur tot kruidengeneeskunde, om gepersonaliseerde welzijnsplannen te maken die aansluiten bij hun unieke behoeften. Wanneer er gekeken wordt naar de mens als één geheel (ook als energetisch wezen) zal een behandelplan voor een klacht er veelal anders uit zien. Bij de vrouwen in mijn praktijk met bijvoorbeeld baarmoederklachten kijk ik niet alleen maar naar de menstruatiecyclus en de menstruatie. Nee ik stel vragen over hun leven, geestelijke en spirituele toestand. Hierdoor krijg je een beter beeld over wat er gaande is en krijgt men een gericht plan om mee te beginnen of de klachten verdwijnen. Op een liefdevolle en alternatieve manier zonder rigoureuze ingrijpen.

6. Digitale gezondheidszorgoplossingen omarmen

In het digitale tijdperk ontmoet technologie welzijn. Vrouwen integreren digitale hulpmiddelen om hun gezondheidstraject te volgen en te optimaliseren, variërend van draagbare apparaten tot gezondheids- en welzijnsapps. Hoewel dit steeds meer de norm wordt ben ik er terughoudend in. Opnieuw jezelf leren kennen en leren voelen blijft voor mij de boventoon voeren. Zeker met alle data verzamelaars waarvan wij nog niet weten wat er in de toekomst voor terugkomt.

7. Preventieve gezondheidsmaatregelen die jezelf kunt toepassen

Preventie staat centraal als vrouwen een proactieve houding ten opzichte van hun gezondheid aannemen. Vroegtijdige detectie en preventieve gezondheidsmaatregelen worden krachtige instrumenten bij het nastreven van welzijn. Het begint met echte zelfzorg die daadwerkelijk bijdragen aan de algehele gezondheid. Zie pijlers van Back on Track

8. Milieubewustzijn en verbinding

De verbinding tussen milieu en gezondheid wint terrein. Terug naar je ware natuur en de verbinding ermee. Vrouwen verbinden zich met de natuur, overwegen ecologische welzijnspraktijken en maken keuzes die zowel de persoonlijke gezondheid als de gezondheid van het milieu ondersteunen. Steeds meer vrouwen beseffen wat cosmetica en andere middelen hebben voor aanslag zijn op het lichaam van de vrouw en zoeken naar alternatieven. Denk ook aan de toenemende interesse van kruidenleer die vrouwen honderden jaren geleden al praktiseerde en nu haar plaats weer inneemt.

9. Kijken naar een andere manier van bewegen.

Naast traditionele trainingsroutines onderzoeken vrouwen ook diverse fitnesspraktijken. Yoga, pilates en andere bewuste bewegingsactiviteiten worden omarmd vanwege hun holistische voordelen, die het fysieke en mentale welzijn bevorderen. Denk aan crossfit, meer wandelen, meer spieren kweken om beter en gezonder oud te worden. Het is bewezen dat hoe meer spier je in je menopauze meeneemt, hoe beter je oud wordt.

10. Neem je gezondheid in eigen hand!

In eerste instantie begint gezondheid bij jezelf. Voordat je een ander in de arm neemt wees je bewust van je eigen normen en waarden. Waar kun je nog wat meer kennis opdoen! Het is een emancipatieproces van ZELF! Wijs worden en kennis op doen over beweging, voeding, ademhaling en eigenlijk gewoon het leven. Het leven op een natuurlijke en holistiche manier. Er is genoeg te vinden en men slaat ook ontzettend door op sommige gebieden. Hou het simpel! Eet goed, denk goed, adem goed, beweeg goed en boven al LEEF!! Iedereen heeft haar eigen persoonlijke voorkeuren, maar kunnen wij alsjeblieft vrouwen aanmoedigen om fitter te worden. Dit staat namelijk in directe verbinding met hoe fit haar kinderen zullen zijn/opgroeien. Blijf goed voelen wat voor jou belangrijk is in deze wildgroei aan diverse dingen. En nogmaals HOU HET SIMPEL!

Door de evenwicht in je leven te herstellen, hoe druk je leven ook is. Banen wij als vrouw naar een beter welzijn. De balans te vinden door een combinatie van mentale, fysieke en spirituele praktijken Het omarmen van een holistische gezondheidsroutine biedt een routekaart voor het voeden van lichaam, geest en ziel – een reis naar een gezonder en gelukkiger leven.

Ik ging je voor en iedere dag hou ik er een routine aan over die geïntegreerd is waardoor ik het volhoud! Iedere dag kun je opnieuw beginnen. Iedere dag kun je überhaupt beginnen. Liefde voor jezelf, consistentie en discipline is noodzaak. Het maakt het leven een stuk makkelijker vooral als zich moeilijke situaties aandienen in het leven. Jij kunt dit aan. Een balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Leer te dansen met de diverse elementen in je leven!

Wil je meer weten of leren?
Sluit je dan aan bij Back on Track in 100 dagen! Ik nodig je uit!
Ik wens je een heel goed 2024 toe!

Op naar honderden fitte vrouwen!

Fit is the SJIT!

Michelle D

 

Schrijf je in voor de inspiratiemail!