Een kinderfeestje/activiteit waar beleving en natuur centraal staat.

Het klinkt bijna als een heel hip kinderfeest waar van alles moet en het veel zou kosten.
Niets is minder waar!

Ik heb de afgelopen vier jaar gemerkt dat kinderen met weinig heel gelukkig kunnen zijn en zich uren kunnen vermaken. Rondom de verjaardag van mijn dochter vraagt men wat wilt ze hebben en dan raak ik nog net niet in de stress omdat ik gewoon echt niks kan verzinnen wat ze zou willen hebben of nodig heeft. Dit komt omdat ze eigenlijk geen ‘echt’ speelgoed heeft.

Het klinkt wellicht raar maar niks is minder waar. Ze speelt met steentjes, kastanjes, snippertjes papier, haar knuffels en alles wat ze maar vinden kan. Ze kan hier UREN zoet mee zijn. Ze noemen dit open end play weer zo een hippe term waar wij vroeger niets anders deden. Buiten spelen en je fantasie voluit zijn/haar gang laten gaan. Je uitleven met moddertaarten bakken, crossen met de fiets, hutten bouwen en weet ik nog wat meer. Door de opkomst van de beeldschermen en andere elektronica blijf ik erbij dat kinderen niet veel buiten komen en het ze veelal onmogelijk word gemaakt hoe het is om een spin te ontleden of een slak in de brand te steken (ik weet klinkt wat sadistisch maar dit is nu eenmaal hoe een plattelandskind zou kunnen spelen waaronder ik vroeger! )

Voor het feestje van mijn dochter bedacht ik wat zou ik kunnen doen om als doel takken van de wilg te gaan halen en iets om onderweg te doen te hebben. Je kan hier eindeloos mee variëren voor ieder seizoen.

Benodigdheden:

Voor de wandeling
Een lege eierdoos
Een blad waarop staat wat ze kunnen zoeken

Voor het broodjes bakken
Hout
Vuurkorf
Stokken
Croissantdeeg of zelf brooddeeg maken

Je stippelt een route uit je kan er zelfs nog een echte speurtocht van maken. Je spreekt wat regels af over oversteken, netjes met elkaar omgaan. De rest spreekt voor zich!

Vuurtje stoken is altijd leuk voor kinderen. Ik zag het op de camping in verschillende settings en nu ik het zelf in de tuin heb uitgeprobeerd het blijft magisch. Gezellig kletsen en elkaars broodjes bekijken. Neem takken van de wilg en schraap de schors weg en voila je hebt een hele goede broodjes/marshmallows stok. Spreek hier ook veiligheidsregels af! Daarna kan ieder zijn/haar gang gaan.

Zo simpel kan het zijn.
Geen moeilijk gedoe en nog educatief ook.

Heerlijk in de buitenlucht en vooral SAMEN in VERBINDING!

Laat je het weten als je deze activiteit heb gedaan?
Je kan het natuurlijk ook gewoon als gezin doen je hoeft er niet perse een feestje van te maken.

Michelle Doet

Michelle Donkersloot

Leave A Comment