10 dingen die je kunt doen voor Ostara // Lente equinox

10 dingen die je kunt doen voor Ostara // Lente equinox

Overal schieten de bloemen de grond uit. De natuur wordt groener en het licht wordt sterker en sterker! In deze periode waar wij gedwongen zijn om een Soul Staycation te houden (ofwel een vakantie voor de ziel). Is het helemaal fijn als je bewust gaat worden van wat er allemaal binnen in je gaande is. Welke zaden die je afgelopen tijd gepland heb komen nu op en welke niet.

Even een klein stukje over Ostara.

Ostara is een Godin van het Lente seizoen zij symboliseert de overwinning van het licht en het aanbreken van de vruchtbare periode: Lente. Haar naam slaat dan ook op het Oosten, de richting waar het licht, de zon vandaan komt. Ostara is de Godin van de stralende morgen, het stijgende licht, en ze is een blijmoedige en heilzame verschijning. (bron celticworld.nl)

Op 21 maart zijn de dag en de nacht even lang. Wij zitten dan precies op de helft tussen het lichte en donkere deel van het jaar. Het licht neemt het dan over van de duisternis. Het is een fijne tijd om de balans op te maken en weer nieuwe zaden te planten letterlijk en figuurlijk. Bij deze wil ik je uitnodigen om even stil te staan bij de omslag van het seizoen en wat je op een simpele manier kunt doen om de lente te verwelkomen.

  1. Plant zaden. Letterlijk en figuurlijk. Plant zaden in je tuin, in je potten of heel rebels in het gemeente perk. Doe het met een intentie dat je een bepaald idee wilt laten groeien of naar je toetrekken. Als is het maar een zaadje.
  2. Mediteer en wordt je bewust van je zijn. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als je dit buiten kunt doen in de natuur, in je tuin of op je balkon. Nodig de warmte uit.
  3. Omring je met bloemen. De geur van bloemen brengt je in een ontspannen staat van zijn. Bloemen maken je blij.
  4. Smudge of reinig jezelf. Dit kan met rook of water of energie. Het gaat erom dat je met intentie jezelf van de winter sluier ontdoet. Jezelf op schoont en je energieveld. Hoe je het doet maakt niet uit zolang je het maar doet
  5. Maak je huis schoon met intentie voor het komende seizoen. Je kunt de vloer dweilen of de ramen zemen op de automatische piloot. Maar hoe je echt je huis GOED schoon krijgt is om het met een intentie te doen. Zelf doe ik altijd de goedkope variant van florida water in mijn sop en wat energie. Zet ik muziek op en zorg ik ervoor dat ik goed gemutst ben. Aan het einde van mijn schoonmaak workout open ik alle deuren en ga ik er met smudge doorheen.
  6. Als het kan maak een lente wandeling met je volle bewustzijn. Voel de lente en snuif de geuren op! Hoe loop je met je voeten op de aarde. Voel je de zonnekracht op je gezicht. Grond je wat extra met je blote voeten op de aarde te lopen.
  7. Maak een altaar of een seizoenstafel. Een altaar is een plek die rust brengt in je huis of kamer. Jou heilige plek die de verbinding met de natuur, universum vertegenwoordigt. Je kan hier van alles opleggen wat jij mooi vind. Zelf heb ik minstens een kaars, wat stenen en een plant of bloemen op mijn altaar.
  8. Versier eieren voor op de seizoenstafel/altaar. Gebruik natuurlijke middelen om de eieren mee te verven.
  9. Bereid een Ostara maaltijd met vlees wat vruchtbaarheid eert. Of waar jij je prettig bij voelt. Dek de tafel mooi en deel je maaltijd. Begin met een blessing en spreek je dankbaarheid uit voor het voedsel wat op tafel staat.
  10. Schrijf je eigen Ostara ritueel. Geheel naar eigen invulling wat jij belangrijk vind om stil te staan bij de shift van het seizoen.

 

Geniet ervan! En vier het leven zelfs in deze tijd dat wij met zijn allen in lockdown zitten.

Verhoog je bewustzijn en verbind je met je bronkracht.

Nodig het licht in je leven uit!

Een fijn en warm Ostara // Lente Equinox

Michelle

Het OSTARA ritueel vind je hier.

P.s. wil je meer lezen over Ostare kijk dan even op Abe de Verteller.

Ik wil meer informatie

over een coachingstraject

Wil je meer informatie over de coaching stuur dan een bericht!
We plannen dan een gesprek in om te kijken of er een klik is!

Of meld je aan voor de inspiratie mail die ik zo nu en dan verstuur.

Hou mij op de hoogte!

Michelle Doet

Michelle Donkersloot

Medicijnvrouw || Holistisch Vitaliteits coach

0

Leave a Reply

Winkelmand

loader