De vrouw en de Donkere maan. Hoe je deze maanstand voor je kunt laten werken!

De vrouw en de Donkere maan hoe je deze maanstand voor je kunt laten werken!

Een paar dagen voor de Nieuwe Maan bevind zich een stil punt. Het is astronomisch moment wanneer de maan niet visueel te zien is aan de hemel. Dit duurt ongeveer één tot drie dagen. Je voelt je naar binnen keren en het is tijd om de balans van afgelopen maand op te maken. Zijn je intenties waargemaakt, zijn je projecten goed van start gegaan e.d. Het is een heerlijk moment om even te reflecteren. Te voelen waar sta ik en waar wil en ga ik heen.

Leven met de maan en je eigen menstruatie is een cyclus van leven/dood/leven. Net als de donkere maan. Wat laat je los wat je niet langer meer dient. Het is een moment waar je heel goed MAGIE kan bedrijven. Magie hoort bij ieder vrouwenleven. Het is onze creatiekracht, onze levensenergie waar wij mee kunnen werken. Iedere maand/dag weer. Rituelen en ceremonies vormen een belangrijk bestaan in het leven van de vrouw! Het is o.a. een manier om onszelf, de spirits en onze voorouders te eren. Het is een manier om je te ontladen en op te laden.

De donkere maan is een goed moment om te divineren (denk aan schouwen in water of kaarten leggen), astraal of te trance reizen of om te deep diven in onszelf en schaduw werk te doen.

Deze tijd is een uitnodiging voor diep voelen in onszelf. Wij zijn op het moment van de donkere maan spiritueel open. Wanneer wij meer zouden leven met de maanstanden en onze eigen menstruatie dan zouden we ons beseffen dat dit cruciaal is als vrouw zijn. Inwaarts keren en luisteren wat aandacht nodig heeft. Bij de Spirits zijn en de lijnen uitzetten voor de komende cyclus. De verbinding maken met je DIEPE zelf! Leven met de maan kan zelfs je menstruatiecyclus herstellen EN je PMS klachten doen oplossen.

Het is belangrijk dat je deze diepe zelfzorg gaat toepassen in je leven. Niet alleen uiterlijke verzorging maskertje, nagels enzovoort. Nee, ook innerlijke verzorging. Zorgen voor je ziel. Die ontembare ziel die je wilt leiden naar gedeeltes diep binnen in jou die zich roeren om uit te breken. Je levensenergie, je seksualiteit en je sensualiteit door jou laten stromen en branden als een eeuwig vuur. Zodat je creativiteit kan vloeien en je altijd meer dan genoeg energie heb. Je laad op en je bezint. Dit is ontzettend belangrijk in een vrouwenleven. Altijd maar doorgaan is een mannelijke kracht die ons uitput waardoor je ‘s avonds uitgeput op de bank ligt geteld en altijd te kort uren in een dag heb.

De Donkere Maan is ontzettend sexy en je voelt je krachtig en warrior. Vele zijn dit niet meer gewend om te voelen. Men is ontzettend bang voor het donker en de dood. Wij vrouwen beleven iedere cyclus weer hoe het is om te leven en dood te gaan en weer weder geboren te worden. Eer deze cyclus in jezelf en je zult zien dat je krachtiger en krachtiger wordt! Doe je dit niet zul je afstompen.

Ritueel
Neem een moment voor jezelf om in jezelf te landen.

Lekker douchen.
Kaarsjes aan, iets lekkers te drinken en lekker te schrijven en een kaartlegging voor jezelf doen.
Of een diepe innerlijke reis te doen.
Horen wat je spirits of je ziel jou te vertellen hebben.
Zet een muziekje op en ga in meditatie.
Verbind je met je ademhaling en adem diep in je onderbuik.

Vraag wat er nodig is voor de komende cyclus om je intentie en je hartenwensen te doen uit laten komen. Nodig pleasure en plezier in je leven uit.

Geniet ervan!
Ik lees graag wat het voor je heeft gedaan
en hoe je je voelt.

<3 Michelle

Ik wil meer informatie

over coaching of een consult

Wil je meer informatie over de coaching stuur dan een bericht!
We plannen dan een gesprek in om te kijken of er een klik is!

Hou mij op de hoogte!

Michelle Doet

Michelle Donkersloot

Medicijnvrouw || Holistisch Vitaliteits coach

0

Leave a Reply

Winkelmand

loader