Medicijnvrouw // Medicinewoman
Het is tijd om te laten zien wat ik doe. Ik kan je niet de geheime rituelen en ceremonies openlijk met je delen. Ik kan wel je wel meenemen op reis wat zijn medicijnmensen? Wie zijn zij en wat doen zij? (Ik ben niet de enige) Waarom mensen nu steeds meer alternatieve geneeswijze opzoeken.
Laat je fantasie gaan en stel je voor hoe het vroeger was. Hoe wij leefden. Vroeger toen wij nog in TRIBES leefden had je een dorpshoofd, een dorpsgek en de wijze mannen en vrouwen. Je had een raad waar (oude) wijze bijeen kwamen voor overleg over het reilen en zeilen in de tribe. Wij leefden samen en er waren duidelijke taakverdelingen wie wat deed. Wij zorgden voor elkaar.
In een tribe leefden ook de medicijnmensen (zowel mannen als vrouwen). Wanneer iemand ziek was of iets onder leden had gingen ze op consult voor wijsheid of heling. Er wordt altijd geschreven en gesproken over de mannen in de literatuur. Je kunt bijna niks terugvinden over vrouwen. Echter zijn de medicijnvrouwen vele male krachtiger dan de mannen. Wanneer je als vrouw je verbindt met je vrouwenkracht dan zal je voelen dat er een enorme kracht huist in het vrouwelijke. Kun je nagaan wat er gebeurt wanneer wij samenkomen.

Als medicijnvrouw wordt ik onderricht in de manier zoals de Native Americans hun medicijnmensen de lering geven. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit mag leren en geloof mij de rituelen en ceremonies zijn geen kattenpis. Het leven als medicijnvrouw wordt steeds duidelijker. Wat is mijn rol en hoe voer ik deze uit. Ik kan je zeggen dat ik niets anders ben dan een tool/kanaal van de spirits en het universum. In het begin zat ik in de spirituele kast, maar sinds ik hieruit ben gaat het leven in flow!

Mensen vinden spiritualiteit soms eng en zweverig. Niet is meer waar. Wanneer je moeder aarde vergeet en vergeet om te gronden tja dan ga je zweven. Bij onze ceremonies en rituelen worden de windrichtingen, de aarde en de zon betrokken. Het is dus niet gelijk naar boven en daar blijven in de wolken. Daar ga je van zweven!
Steeds meer en meer vertel ik mensen dat ik een medicijn vrouw ben en wat ik doe. Ik herstel de harmonie en balans bij mensen door middel van rituelen en ceremonies. In welke fase van je leven je zit of wanneer je kampt met bepaalde kwalen zowel geestelijk als fysiek daar kun je bij geholpen worden.

Wat heel hip is laatste tijd is om Ayuhuasca te gebruiken (misbruiken). Zelf ben ik van mening dat je een heel hoop kunt doen zonder dat je dit hoeft te gebruiken. Je gebruikt dit als je ECHT ALLES HEBT GEBRUIKT!! Niet als recreatieve drug.
In deze lijn bestaan er vele rituelen en ceremonies om de harmonie en de balans bij iemand te herstellen.
Voor wie is het geschikt?
Voor een ieder die openstaat voor meer dan je kunt horen, zien en voelen.
Of wanneer je kampt met de volgende klachten.

  • angsten – zorgen – piekeren
  • hoog sensitiviteit – hooggevoeligheid – HSP
  • moeite met kiezen, ontspannen of voelen
  • niet meer weten waar je ‘het’ nog moet zoeken
  • onzekerheid – zelfkritiek – weinig zelfvertrouwen
  • omgaan met ziekte of lichamelijke klachten
  • verlies – rouwverwerking
  • vragen rondom vrouwelijkheid
  • verwerken van vervelende ervaringen of trauma’s (rondom seksualiteit)
  • Het gevoel hebben niet zichzelf te zijn

Dit is een kleine greep met welke klachten je bij een medicijnvrouw terecht kan komen.

Wanneer dit je aanspreekt twijfel niet en neem contact op.
Wellicht kan ik je helpen om de harmonie weer te herstellen.
Ik hoop je te ontmoeten.
Van hart tot hart groet ik jou!

Michelle <3

Michelle Doet

Michelle Donkersloot

Leave A Comment