Wil je meer weten?

Rebozo Closing Bones Sluitingsceremonie

Is een transformatief Mexicaans ritueel voor vrouwen. Dit wordt gegeven door twee vrouwen aan een andere vrouw.  Die op een punt van haar leven staat om deuren te sluiten.

De Rebozo is een katoenen sjaal die gebruikt wordt door de vrouw in haar hele leven. Bijvoorbeeld door haar baby hierin te dragen, tijdens de bevalling en in het dagelijks leven.

Deze ritueel wordt gebruikt als postpartum ritueel 40 dagen na de geboorte en tevens als Rite of Passage in verschillende stadia van het leven. Het ritueel is een moment in het leven als ankerpunt. Het is een uitnodiging om deuren in jezelf te sluiten en deze ervaringen te integreren in wie je nu bent. Op deze manier maak je ruimte zodat nieuwe deuren open te gaan. 

Van origine kan dit ritueel tot drie dagen duren inclusief, sweatlodge en de aanwezigheid van familie tijdens deze dagen om de moeder/vrouw te supporten.

Het is een ceremonie waar alle elementen present zijn. 
Water, vuur, aarde en lucht.

Waarom?
– Om de geboorte een plaats te geven
– Om de vrouw te eren die je bent (na de geboorte reclaim je je vrouw zijn weer)
– Om een fase in je leven af te sluiten (en om de transformatie van binnen naar buiten te maken)

Het Rebozo Ritueel is een daad van zelfliefde als een vrouw en moeder en jij staat centraal tijdens deze ceremonie. De vrouwen die dit mogen aanschouwen zijn jou getuigen van het proces. 

Het is een initiatie om te ontvangen. Dit is wat ik als gever wil faciliteren. Een moment voor jezelf waarin je niets hoeft behalve te ontvangen.

Over Mij
Voordat ik deze ceremonie ervaarde wist ik dat ik het zou ontvangen om te mogen doorgeven. Het moment is nu hier! Ik heb het mogen ervaren en geleerd hoe je deze ceremonie aan andere vrouwen (soms mannen) kan geven.

De foto’s die je van mij ziet zijn genomen tijdens mijn ceremonie waar ik door diepe processen heen ging.

Wil je meer weten en dit ervaren dan wil ik je uitnodigen om dit intieme moment door te nemen en te spreken. 

Het is een intieme ceremonie waar jij helemaal mag zijn en jou (geboorte)verhaal mag delen. Zakken in jezelf en onderzoeken door je verhaal te delen wat er gesloten mag worden.

De sleutel van dit ritueel is PRESENT zijn.

Wil je meer informatie en dit ervaren en een ja vanuit je diepste zijn voelen neem vooral contact op via de knop.

Want waar deuren sluiten open er andere.

Warme groet..

Leave A Comment