Soul loss/ Retrieval

In de sjamanistische traditie is Soul Retrieval een bekende manier van je ziel compleet maken. Wanneer je volgens westerse methodieken een Soul Retrieval doet kun je in de vele gevallen een deel van het trauma helen. Met een Soul Retrieval (zoals vele indigenous mensen doen) kun je de volledigheid bereiken.

Het gaat erom dat wanneer je sterft je alle delen van je ziel meeneemt. Het zorgt ervoor dat de transitie van dit leven naar de volgende fase lichter wordt. Je lichaam blijft achter, maar je ziel gaat door.

Hoe ontstaat Soul Loss/Zielsverlies?

Bij een ernstige gebeurtenis of ongeluk kan een deel van je ziel versplinteren om je te beschermen. Wij spreken dan van zielsverlies of op zijn engels Soul Loss. In de westerse psychologie heet dit dissociëren. 

De sjamaan of sjamanistische practicioner gaat in de benedenwereld op zoek naar je Zielsdelen om ze vervolgens weer in je systeem te brengen.

Het terughalen van de zielsdelen uit de niet alledaagse werkelijkheid zorgt dat de ziel herstelt. Je krijgt je levenskracht terug. De symptomen van zielsverlies herken je door o.a. stress, depressie, allerlei soorten verslavingen, chronische problemen met je gezondheid, gevoel van zich afgesloten te voelen en meer… Een soulretrieval is niet bedoelt als complete healing het maakt deel uit van het grotere geheel. Het draagt wel bij dat je proces naar zelfontwikkeling vollediger word.

Je hebt als mens een eigen verantwoordelijkheid om op een holistische manier met je uitdagingen om te gaan.

Zelf ervaren? Of meer weten?

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze reis heb mogen leren en deze aan andere mag aanbieden. Tijdens het Back on Track traject is dit vrijwel het eerste wat ik bij mijn klant doe om het traject soepeler (wel intens) te laten verlopen, maar dat alle verandering een blijvende verandering is.

Deze sessie kun je ervaren binnen het Back on Track traject, maar ook als een opzichzelfstaande sessie. 

Duur 2,5 uur. 

Leave A Comment