Barefoot schoenen!

Of wel blote voeten en het schoeisel.
Ok waar moet ik beginnen. Sinds het vorige blote voeten seizoen dat al vroeg starten heb ik/wij de hele zomer door totdat het niet meer ging blootvoets gelopen. Straks wanneer het weer beter wordt gaan wij gewoon weer blootvoets door het leven.

Van de zomer had ik een aantal belangrijke gebeurtenissen en vond het crime om schoenen aan te trekken. Waaronder een drie tal bruiloften die ik allemaal op barefoot schoenen heb doorgebracht. Voor mijn kleine meid heb ik al vanaf het moment dat ze kan lopen barefootschoenen aangeschaft. De gruwel dat die kleine voetjes geen bewegingsvrijheid hebben in van die voor gevormde schoenen. Nee dat ging er bij mij niet in. Ik kocht voor haar en nog steeds barefootschoenen of schoenen met een heel soepele zool! Voor mezelf ging ik op zoek naar een paar voor mezelf. Ik vond super fijne ballerina’s en mijn laatste aanschaf sportschoenen.

Ik ben verslaafd aan mijn barefootjes zoals ik ze noem. Trainen deed ik al een tijd op blote voeten maar nu ik weer naar de fitness ga draag ik deze juweeltjes. Sinds mijn zwangerschap kan ik slecht tegen het op schoenen lopen zonder bekkenpijn. Op blote voeten/schoenen heb ik nagenoeg geen last hiervan. Mijn training is er op gericht mijn bekkenspieren weer te verstevigen.

Je zult je misschien afvragen Michelle Waarom is het zo fijn om blootvoets door het leven te gaan? Nou hierom

1. Lopen zoals het bedoeld is. Door blootvoets/schoenen te lopen wordt je gedwongen om te lopen zoals je volgens je natuur hoort te lopen. Je gaat naar een middenvoets-/voorvoetslanding toe en gebruikt je ingebouwde schokdemping van je benen tijdens het lopen.

2. Je krijgt er supersterke voeten van door het vele blote voeten lopen. Je verbetert balans en je krijgt kracht in je tenen terug. Je stand van je voeten verandert en je kan in het begin ook wat spierpijn krijgen.

3. Je krijgt een verbeterde doorbloeding van je voeten door het trainen. Je voeten raken minder vermoeid en je voeten kunnen hun warmte sneller kwijt en in de winter blijven ze langer warm.

4. Het is gezonder voor je hele lichaam. Niet alleen je voeten maar je gehele lichaam profiteert mee. Je benen worden sterker en je hele lichaamshouding kan veranderen. Je ontlast je gewrichten, banden, pezen en spieren. En denk aan je fascia.

5. Je hebt direct contact met de aarde en dat voel je met iedere stap die je zet.

6. Belangrijk. Het lopen op blote voeten en barefootschoenen moet je opbouwen. Het kost wat tijd dat je voeten en voetzolen zich aanpassen aan de nieuwe manier van lopen. Dit gaat gepaard met wat spierpijn en pijn in spieren in je benen waarvan je niet wist dat je ze had. Hetzelfde geld voor het trainen op blote voeten.

Mijn conclusie ik ben eraan verslaafd. Laag bij de grond ik kan inmiddels kilometers op mijn schoenen lopen. Doe ik mij gewone schoenen aan heb ik overal pijn en ik pas niet meer in mijn schoenen want mijn voeten zijn nog breder geworden. Geen bekkenpijn meer en ik heb meer bewegingsvrijheid. Het is dichterbij onze natuur om je voeten vrijheid te schenken.
Probeer het straks uit wanneer het weer het toelaat (of niet).

Binnenshuis kun je ook al oefenen!

Michelle Doet

Michelle Donkersloot

 

Leave A Comment