5 jaar moederschap en inzichten

Ik hoor vaak mensen (lees vrouwen/andere moeders) nou ik weet niet hoe jij dit zo doet en volhoudt. Als je mij (nog) niet kent zal ik je een situatieschets geven.

Inmiddels tien jaar geleden ben ik verhuisd van Rotterdam naar het platteland in de kop van Noord-Holland. Deze streek heet Westfriesland (ik weet nu hoe ik moet schrijven). Hier kwam ik terecht na mijn burn-out aka. Ik krijg hersenenperiode. Tijdens deze periode heb ik een methode ontwikkeld om weer Back on Track te komen en heb ik heel diep zitten te soul searchen. Ik kwam erachter dat ik weer terug moest naar de basis en verder.

Ik heb twaalf jaar gestudeerd over het leven en wat een mens nu echt nodig heeft. Ik kwam op versimpelen, verlangzamen en terug naar je innerlijke basis. Je kern. Het sjamanisme heeft haar intreden gedaan in mijn leven en ook hierin is mijn taak versimpelen en versterken. Hierdoor heb ik een manier van leven voor mijzelf gecreëerd waar de focus ligt op verbinding met AL met Zelf en alles om mij heen. Je kunt het animisme noemen zoals de indigenous mensen het leven beleven. Toen ik zwanger bleek te zijn voelde ik mij zo geaard en sterk dat ik wist dat ik mijn hart en intuïtie moest volgen. Mijn verbinding met grote Geest en groot Mysterie deden daarin hun werk. In verbinding met mijn Spirits reisde ik door mijn zwangerschap en bevalling heen en nu dan ook het grootbrengen van mijn kind.

Naast het grootbrengen van het kind werk ik aan de wereld een beetje mooier maken. Door middel van het voorleven van wat ik doe. Wanneer vrouwen denken jij kan mij helpen dat mond dit meestal uit in een begeleidingstraject of een Soulsessie.

Mijn inzichten van dit jaar zijn bijna dezelfde als die van vorig jaar toen ze vier jaar.

RUST
Ik blijf er bij. Door rust ben je plezierig mens. Blijf je in je center en blijft je hoofd koel. Vooral in deze chaos wat er nu speelt in de buitenwereld. Verbonden blijven met jezelf gaat gepaard met serieuze zelfzorg. Als je voelt dat je moet opladen. GA HET DOEN! In mijn geval heb ik het sporten opgepakt en slaap ik wat meer. Soms ga ik gewoon op de bank liggen en sluit ik mijn ogen. Een kop thee bewust opdrinken en een uitgebreide douche sessies.

Maak van rusten een prioriteit nummer 1! Ga voelen wat jij nodig hebt en doe het. Ik doe het ook en zie nog TEVEEL vrouwen/moeders stressen om dingen waarvan ik denk waarom?

GENIETEN
Genieten van nieuwe dingen, van grappige (vieze) uitspraken. Goed luisteren wat je ze nu bedoelt. Hoe slim en wijs ze wel is. Voelen en luisteren wanneer ze onzeker is of weer een probleem heeft getackeld. Ohjah! Diepe ademhalingen en genieten. Bewust verstillen en kijken, luisteren voelen naar wat het kind te zeggen heeft. Iedere dag een klein feestje bouwen.

OFFICIEEL THUISONDERWIJS

Ja je leest het goed. Ik geef al thuisonderwijs vanaf het moment dat ze bewust is van de buitenwereld en wilt leren. Het leren van maakt eigenlijk niet uit wat! Nu geef ik officieel na kennisgeving thuisonderwijs en het is een bevrijding om helemaal in eigen tempo te kunnen leven en leren. Ik ben er afgelopen jaren in gegroeid en het gaat vooral om het unschoolen van je eigen brein. Vertrouwen hebben dat je de juiste keuze maak. Vertrouwen in je kind en haar groei. FACILITEREN is het belangrijkste. Een leeromgeving van je huis maken dat je kind wilt leren. Nu moet ik toegeven dat ze van nature een bepaalde leergierigheid heeft en afgelopen jaar zichzelf heeft leren lezen en schrijven. Faciliteren van je kind om te leren en te spelen is een groot goed. In alle rust vanaf het moment dat haar ogen open gaat tot ze weer sluiten en dat zeven dagen in de week.

Begin 2021 zijn wij begonnen met het opstarten van de learning community de vier elementen waar ik poepie trots op ben! Dank zij Dynah die de organisatie op zich heeft genomen komen wij nu wekelijks bijeen met gelijkgestemden ouders die denken aan thuisonderwijs of het al geven. Deze community is groeiende en wij komen in het bos samen om te leren en te spelen. De kinderen en de ouders komen en gaan met een big smile en dat is voor mij alleen al het grootste geschenk! Ik had mijzelf echt niet iedere dag mijn kind naar school zien brengen. Die totaal niet aan mijn levensbeschouwende overtuigingen voldoet. Iedere vezel schreeuwt nee ! Ik wil mijn kind leren om samen te spelen en te werken. Ik wil haar leren om haar hart te volgen. Ik wil haar leren over de natuur en met de natuur. Ik wil haar het vertrouwen mee te geven dat wat ze voelt en ziet echt is. En nog veel meer! Ik ben ontzettend blij met onze keuze om thuis te scholen.

BOUWEN EN VERBINDEN
Afgelopen jaar heeft ook in het teken gestaan in investeren in relaties en mensen om je heen. Er zijn afgelopen jaar zoveel mooie krachtige mensen bij gekomen waarvan ik niet had verwacht dat ze zo dichtbij wonen. Het grootste gedeelte op loopafstand! Ohjah je leest het goed. Nog nooit in mijn mijn leven heb ik mensen in mijn omgeving gehad die voorlopig nog even blijven. Als je het niet meer ziet zitten een spontane knuffel op straat. Gezelligheid bij het zwembad of even een koppie thee of een etentje met zijn allen.

Bouwen en verbinden op alle vlakken in mijn leven. Naast dat ik moeder ben, ben ik ook vrouw en onderneemster. Het kan en mag allemaal naast elkaar bestaan. Vooral letten op je rust! Wie laat je toe in je leven en wie wil je niet meer in je leven. In deze tijd is het belangrijk jezelf te omringen met mensen waar je energie van krijgt en dat je een netwerk rondom jezelf verzamelt. EN ze zijn dichterbij dan je denkt.

Slot
Ik ben zo ontzettend dankbaar voor mijn lieve wijze dochter waar ik steeds meer lol mee hebt. Die mij uitdaagt om uit mijn comfortzone te komen. Die mij uitdaagt om te gaan staan voor wie ik ben en wat ik te brengen heb in deze wereld. In dienst van het universum, de mensen, de planten en de dieren. En hierbij horen bepaalde keuzes die ik maak voor mij, mijn kind en mijn gezin. Ik ben zo blij en rustig met de gemaakte keuzes die ik heb gemaakt en wil een klein beetje laten delen in mijn leven.

De basis van Liefde, Rust, Reinheid, Regelmaat en SPELEN! Is en blijft de basis van het grootbrengen van mijn grote meid en het grootste gedeelte gaat vanzelf. Vertrouw op de wijsheid van je kind en jezelf!

Leave A Comment