Moederschap en sensualiteit// seksualiteit (deel 1)

Ik moest ontzettend lachen toen ik deze blog in mijn hoofd aan het schrijven was. Hoe begin je nu over dit onderwerp? Met een hele dosis humor denk ik dan maar.

Op het moment dat je de transitie maakt van meisje naar moeder en je baart een kind dan loopt er levend bewijs op deze planeet rond dat je gesekst hebt. Het begint eigenlijk al op het moment dat je ontdekt dat je zwanger bent geraakt. Ik moet daarom ook altijd lachen om de platte opmerking van mijn man die dan zegt: “Oh, heb je geneukt?!’. Ik ga dan helemaal stuk omdat dit wel in de essentie aan de orde is.

Je raakt zwanger en je lichaam verandert de één heeft meer libido tijdens haar zwangerschap dan de ander. Ik ga hier niet teveel over uitweiden kortom het is heel goed voor je baarmoeder om orgasmes tijdens je zwangerschap te hebben. Hierdoor wordt de uitdrijving beter van.

De dag is daar je bent bevallen en NIEMAND vertelt je dat je de eerste paar weken een ontplofte egel tussen je benen hebt. De eerste keer plassen en poepen oh gosh wat is dat een spannende gelegenheid. Je onderkant moet in haar geheel herstellen en is compleet getrasht! Hoe komt dit ooit nog goed? In mijn medicijnbuidel heb ik een aantal dingen die je concreet kunt doen om weer gauw te herstellen en langzaam aan wanneer je de behoefte heb weer met vrijen en pleasure te beginnen.

Er gebeurd tijdens je bevalling nog iets anders. Jij verandert! Jij verandert en baart niet alleen een kind, maar een nieuwe jij. De periode van het ontdekken van de nieuwe JIJ ligt aan je voeten.
Wie ben jij met dit nieuwe gestalte en lichaam? Een kleintje die dag en nacht aandacht en liefde nodig heeft en je volle borsten waarmee je je kindje voedt. Daar ligt de basis van sensualiteit als moeder. Ondanks de slapeloze nachten en het ontdekken van je kind zal wellicht niet gelijk vrijen het eerste zijn waar je aan denkt.

De borsten zijn er om gekoesterd te worden. Staan symbool voor warmte en liefde. Staan symbool voor koestering. De borsten zijn een erogene zone waarmee met stimulans een orgasme bereikt kan worden.

De genezing van je vulva, vagina en baarmoeder gaat voor ieder ander plezier. Er zijn vrouwen die toch vrijen met partner binnen een paar weken om hen in hun behoefte te voldoen boven hun eigen behoefte. Ja daar vind ik wat van afijn. Nadat alles is genezen begint er een nieuwe ontdekkingstocht tussen jou en je (eventuele) partner. Alles voelt anders en nieuw. Ieder plekje en aanraking voelt als nieuw. Je bent herboren als een nieuw wezen met nieuwe innerlijke krachten.

Je zult het wellicht niet direct ontdekken, maar je voelt wanneer jou lessen, inzichten en tijd daar is.

Geef jezelf en je lichaam de tijd om te herstellen. Voordat je op volledige kracht bent kost het je zeker in totaal drie jaar. Het eerste jaar is het meeste wel herstelt. Vanaf dan komt je hoofd op de goede plek en denk yes ik krijg weer de slag te pakken. En in het derde jaar is je lichaam, ziel en geest volledig hersteld mits je het goed heb aangepakt.

Je bekkenbodem is het centrum van je lichaam, samen met je baarmoeder. Als je bekkenbodem aan gort is en je doet er niks aan zal je de rest van je leven hier last van hebben dan wel niet krijgen. Een verzwakte bekkenbodem zorgt voor minder heftige orgasmes, baarmoederverzakking en incontinentie verlies. Dit zijn allemaal dingen die je onzeker kunnen maken en de meeste doktoren weten hier geen raad mee. Of ze raden je verwoestende kegel oefeningen aan of raden je aan om je te laten opereren.

Je libido is een goede graadmeter van hoe gezond het is met je. Het is je levensenergie wat ervoor zorgt dat je energiek door het leven gaat. Dat je er kan zijn voor jezelf, je kind(eren) en je partner. De levensenergie die je gebruikt om je projecten in je leven te baren. Om creatief te zijn en meer!

Om dit weer te activeren zal je actief met jezelf aan de slag moeten gaan. Om goed te herstellen na je bevalling en je weer heel fijn in je lijf te zitten zonder klachten lees dan vooral verder!

Ik wil je kennis laten maken met bekkenbodemoefeningen, bellybinding, yoni-steamen en yoni-eieren. Natuurlijke manieren om na de bevalling nog beter terug te komen dan voor je zwangerschap.

Postpartum Yoni-steam
Een yoni-steam is een stoombad voor je vulva, vagina en baarmoeder. Het is een eeuwenoude traditie van over de hele wereld. Het is een manier om je baarmoeder gezondheid op peil te houden. De warmte van de stoom met kruiden dringt diep binnen in je vagina en baarmoeder. Na de bevalling kun je ongeveer een week tot veertien dagen na de bevalling beginnen met stomen. e doet het 5 tot 10 min heel kort na je bevalling. Raadpleeg iemand die hiervoor is opgeleid of die je vertrouwd. Of wellicht is je Doula hiermee bekend. Het zorgt ervoor dat alles weer sneller op haar plek komt. Dit kan ook als je langer dan een jaar post-partum bent echter is de kruidensamenstelling anders. Verschillende kruiden zorgen ervoor om disbalans en heling te bevorderen na een bevalling. Het kan ook ondersteunen bij vruchtbaarheid, menstruatiepijn en hormonale disbalans.

Bellybinding
In heel veel tradities en vroeger ook in Nederland was buikbinden heel normaal na je bevalling om je torso steun te geven. Je hebt meerdere soorten buikbinden en ieder cultuur doet het weer anders die volledige je romp ondersteunen en je buikspieren laten terugveren. Je lichaam herstelt in kortere tijd dan wanneer je niet bindt vanwege het sneller afvoeren van bloed, lucht en vocht. Je gewrichtsbanden stabiliseert en je vitale organen waaronder je baarmoeder vinden hun weg weer terug naar de grootte en plek van voor de zwangerschap.

In andere landen is het heel normaal om na je bevalling goed voor jezelf te zorgen. Je Yoni is een portal waar je goed voor moet zorgen. Je bekkenbodem is je basis en ze draagt je je hele leven met je mee.

Bekkenbodem oefeningen en trainen.
Dit is één van de meest cruciale dingen die je voor jezelf kunt doen. Vooral wanneer je last hebt van bekkenbodem pijnen en instabiliteit. Je hele lichaam weer opnieuw opbouwen. Dit kun je doen vanaf dag één na je bevalling. Je kunt trainen met je baby en vooral leer je baby goed te dragen en denk om je houding! Ik zal later nog een video uitleg geven.

Yoni de-armouring
Ja! Goed voor alles! Mocht je last hebben van littekenweefsel, je hechtingen of spanningen in je vagina dan wil ik je echt aanraden om hier zachtjes aan mee te beginnen voordat er penetratie plaatsvindt. Als het pijnlijk is om te ontvangen zal er meer aandacht besteedt moeten worden aan de warming-up ofwel voorspel. Alles is weer nieuw en je vagina heeft wat te verduren gehad. Er is een heel klein mensje uitgekomen. Ga langzaam!

Mocht je een keizersnede hebben ervaren ga vooral heel langzaam op eigen tempo. Herstel het contact met je lichaam en je gevoel. Zorg goed voor jezelf en als je hulp nodig hebt vraag dit dan!

Dit is deel één van de serie moederschap en seksualiteit. Vergeet vooral niet voor jezelf te zorgen en op je eigen tempo jou stappen te zetten. 

Het is aan jou alleen aan jou! 

Harte groet, 

Michelle DonkerslootP.s.

Wil je misschien meer weten over Yoni de-armouring kijk in de webshop voor de pleasure wands en het e-book. Daar vind je tevens de yoni-steamkruiden.

Wil je een telefonische consult boeken dan kan dat via. Hello [at] michelled . nl

Was deze blog zinnig voor je? 
Deel deze dan alsjeblieft in je netwerk. 

Volg mij op de volgende kanalen