Gister was het wereldwijde geestelijke gezondheidsdag. Het is echt nodig om ons hier bewust van te worden wat voor een impact het heeft op ons mensen. Voorheen leiden ik aan depressies en heb ik vaak op het punt gestaan om er een einde aan te maken. Echter iets in mij stuwde mij altijd voorwaarts.

In 2014/15 maakte ik kennis met de Wim Hofmethode en was mijn eerste een plons in het open water in januari! Bbrr.. Ik was helemaal klaar met het jojoeefect kwa moodswings. Klaar met de neerslachtigheid. Ik wilde leven en niet een beetje, maar helemaal ten volle uit. Remmen los! Een jaar lang ging ik naar het open water om adem te halen en te plonzen. Hartje winter in de blote bips vrieskou en steeds weer denken waarom doe ik dit?

Mijn drijfveer was om nooit meer depressief te zijn. En dit is tot nu toe gelukt! Ik heb nog weleens van die dipjes maar deze zijn nodig om te reflecteren en op te laden. Ik zit niet meer diep in de put, aan de grondgenageld zwelgend van zelfmedelijden ik ben zo zielig. Volledig in mijn slachtofferschap. Het ervaren van absolute levensenergie, zonder bullshit (ook die van jezelf) en het herontdekken wat je hier ECHT te doen is een combinatie om niet meer te verzuipen hierin.

Echter als je hiermee kampt weet dat het over gaat. Echter zul jezelf om hulp moeten vragen wanneer het donker en de zwaarte de overhand neemt. Dit is fucking moeilijk in een maatschappij en sommige gebieden in NL waar praten over gevoelens ontzettend lastig is! Waar er luchtig over gedaan word en word weggewuift.

Wij zullen als maatschappij moeten beseffen dat VERBINDING met ELKAAR en de NATUUR één van de oplossingen zou kunnen zijn voor de langer termijn. Niet de quickfixen zoals medicatie. Je zult bereidt moeten zijn om te werken aan jezelf en leren om van jezelf te houden. De diepte in gaan en zelfonderzoek moeten doen. Je denk- en gedragspatronen moeten doorbreken.

Waarom voel ik mij zo? VRAAG OM HULP! HOE FREAKIN’ MOEILIJK HET IS! Vorige week is er weer een mooie ziel heen gegaan en niemand die het heeft gezien hoe hij met zichzelf in de knoop zat. Ik vind dit gewoon ronduit kl*te!

Vanuit sjamanistisch perspectief kan er iets aangedaan worden. Vanuit een holistische aanpak kan er iets aangedaan worden. Behalve mijn vrouwenwerk heb ik er mijn specialisatie van gemaakt om mensen met depressie, burn-out te begeleiden. Zo nu en dan heeft iemand mijn nodig deze persoon zit dan echt in een NOODSITUATIE! Lees klaar om uit het leven te stappen. Tot nu toe is het gelukt deze persoon weer op het pad te krijgen omdat ze inzicht hebben gekregen dat dit niet de oplossing is.

Dus ondanks dat iemand lacht weet je iemand zijn/haar verhaal niet. Je weet niet wat er in het hoofd omgaat van de persoon.

Loop je met je ziel onder je arm. Mij mag je altijd contacten!

Ik bied een luisterend oor en een schouder en een warme boezem waar je mag rusten.

Vanuit liefde groet ik je!

Michelle

Michelle Doet || Medicine for the Soul || Flow Magic

Michelle Donkersloot

Leave A Comment