Ontdek de helende kracht van yoni de-armouring

In de afgelopen jaren is er een groeiende interesse ontstaan in holistische benaderingen van seksueel welzijn, waarvan Yoni De-Armouring er één is. Geworteld in oude wijsheid en moderne therapeutische technieken wint Yoni De-Armouring aan populariteit als een transformerende praktijk voor vrouwen die op zoek zijn naar een diepe verbinding met hun lichaam, het loslaten van opgeslagen spanningen met name in het bekken en het verbeteren van het algehele welzijn. In deze blog zullen we het concept van Yoni De-Armouring verkennen, de mogelijke voordelen ervan en hoe het gecombineerd kan worden met pleasure wands voor een diep versterkende zelfzorgervaring.

Mijn ervaring
Tijdens mijn burnout in 2009 ben ik op de weg van holistische gezondheid geraakt. Ik was echt helemaal het contact met mijn Zijn en lichaam kwijtgeraakt. Mijn hele lichaam stond stijf van de stress. Ik zat helemaal op slot. In mijn zoektocht leerde ik steeds meer en meer over het vrouwelijke lichaam en onze poort de yoni.

Voelend in mijn lichaam werd er een diepweten aangeraakt over dat er meer is dan alleen naar de doktoren gaan en luisteren. Tijdens mijn zoektocht ben ik in aanraking gekomen met de taoistische en tantrische tradities en methodes. Het leren open en mezelf koesteren werd een mooie intieme zoektocht . Een van de dingen die ik tegenkwam was yoni de-armouring. Het idee dat ik mijzelf zou laten aanraken door een vreemde aan en in het intiemste plek van mijn lichaam was een grote NEE, dus ik ben op zoek gegaan hoe ik dit zelf kon doen.

Vrouwen en intimiteit
Welke vrouw is er niet tijdens het vrijen te snel gepenetreerd, of heeft pijn geleden door snelle stoten tegen de baarmoeder aan. Of wanneer je met jezelf en de viberator aan de slag ging dat je te snel jezelf penetreerde voor een kort pleziertje. Door onkunde van bedpartners, pijnlijke/traumatische seksuele ervaringen kunnen deze zorgen voor een hoop problemen in het bekkenbodemgebied en yoni. Denk aan onder ander pms-klachten.

Niet veel vrouwen weten dat wij alles opslaan in de baarmoeder. Alledaagse emoties, boosheid, verdriet alles houden we vast in ons bekkenbodemgebied. Zelfs door teveel zitten kunnen er allerlei problemen ontstaan.

Al met al wij kunnen ontzettend gedissocieerd raken van onze baarmoeder, vagina en vulva. Het is zo belangrijk om hier bewust van te worden zodat je er iets aan kunt doen. En dat jezelf op een holistische manier aan de slag kunt met je totale zijn. Maar wat is dat nu yoni de-armouring. Lees verder.

Begrip van yoni de-armouring
Yoni de-armouring is een oude praktijk die is afgeleid van Tantra, een spirituele traditie die de integratie van geest, lichaam en ziel benadrukt. De term “yoni” verwijst naar de vrouwelijke genitaliën, en “de-armouring” houdt in dat fysieke en emotionele spanningen in het bekkengebied worden losgelaten. Deze spanning kan in de loop van de tijd ontstaan door verschillende factoren, waaronder trauma, maatschappelijke conditionering en niet-geuite emoties.

De voordelen van yoni de-armouring op een rijtje
1. Emotionele ontlading: Yoni de-armouring biedt een veilige ruimte voor vrouwen om opgekropte emoties en trauma in het bekkengebied los te laten. Deze emotionele ontlading kan leiden tot een diep gevoel van bevrijding en een verhoogde emotionele veerkracht.

2. Toegenomen sensatie en plezier: Door spanning en stagnerende energie los te laten, kunnen vrouwen een verhoogde gevoeligheid en plezier in het bekkengebied ervaren. Dit kan bijdragen aan een meer vervullende en plezierige seksuele ervaring.

3. Verbeterd lichaamsbewustzijn: Yoni de-armouring moedigt een diepe verbinding met het eigen lichaam aan, wat leidt tot een groter bewustzijn van sensaties, emoties en verlangens. Dit verhoogde bewustzijn kan leiden tot meer zelfvertrouwen en lichaamsacceptatie.

4. Verbeterde intimiteit: De praktijk kan de intimiteit met zichzelf en met een partner verbeteren door een basis van vertrouwen, kwetsbaarheid en open communicatie over verlangens en grenzen te creëren.

Gebruik van pleasure wands tijdens yoni de-armouring
Pleasure wands, ook wel bekend als yoni wands of kristallen wands, worden vaak geïntegreerd in Yoni De-Armouring praktijken om de ervaring te verbeteren. Deze wands zijn meestal gemaakt van kristallen zoals rozenkwarts of jade, waarvan wordt geloofd dat ze helende eigenschappen hebben. De gladde en taps toelopende vorm van pleasure wands maakt zachte zelfmassage en exploratie van de yoni mogelijk.  Of een betaalbare variant van glas met allerlei soorten vormen die veilig en goed gebruikt kunnen worden tijdens de-armouring. Deze komen in diverse vormen en kleuren.

Bij het gebruik van pleasure wands in Yoni de-armouring:

1. Bewuste verkenning: Begin met de tijd nemen om verbinding te maken met je lichaam. Gebruik de pleasure wand voor zachte zelfmassage en verken de sensaties en gebieden die gespannen of beperkt aanvoelen.

2. Ademwerk: Integreer diepe, bewuste ademhaling om aanwezig te blijven en spanning los te laten. Concentreer je op de ademhaling om de bekkenbodemspieren te ontspannen en het de-armouring proces te vergemakkelijken.

3. Intentie en affirmaties: Stel positieve intenties voor de praktijk en gebruik affirmaties om zelfliefde, heling en empowerment te bevorderen. Dit kan de transformerende aspecten van Yoni de-armouring versterken.

Yoni de-armouring, wanneer benaderd met mindfulness en zorg, kan een krachtig instrument zijn voor heling en zelfontdekking. Door pleasure wands in deze praktijk te integreren, kunnen vrouwen een diepere verbinding met hun lichaam ervaren en een vernieuwd gevoel van empowerment beleven. Zoals bij elke intieme praktijk is het essentieel om Yoni de-armouring met respect voor de eigen grenzen te benaderen en begeleiding te zoeken bij gekwalificeerde beoefenaars of informatiebronnen om een veilige en positieve ervaring te waarborgen.

Wil je hierover meer weten en een ritueel leren. Neem dan hier een kijkje en download het yoni de-armouring e-book.

Schrijf je in voor de inspiratiemail!