Ontdek de kracht van je authentieke zelf met 5 tips

In onze sterk gedigitaliseerde wereld worden we vaak beïnvloed en soms zelfs gedicteerd door maatschappelijke verwachtingen en normen, wat ons gevoel van verbondenheid met ons ware zelf kan ondermijnen. Het ontdekken van onze authentieke identiteit is echter een krachtige en transformerende reis.

Dit schrijfsel helpt je op weg om te navigeren door een wereld met vele prikkels die je kunnen afleiden van je eigen kern. Hier volgt in het kort een aantal stappen die je kunt ondernemen op jouw pad naar zelfontdekking en zelfliefde, om je te helpen deze reis te omarmen te midden van de heersende druk van sociale media en constante vergelijkingen.

1. Digitale detox
Begin je reis door een digitale detox toe te passen. Neem bewust afstand van sociale media en technologie om de externe ruis te verminderen en je te concentreren op je eigen gedachten en gevoelens. Max. 30 minuten per dag voor wat nodig is en dat voor 5 dagen lang. Die dopamine moet omlaag. Zo kun je voor jezelf een kleine reset inbouwen.

2. Reflectieve oefeningen
Neem de tijd voor reflectieve oefeningen. Schrijf dagelijks in een journaal, waarbij je diep ingaat op je gedachten, dromen en emoties. Dit helpt bij het ontcijferen van wat echt van jou is en wat je mogelijk hebt overgenomen van externe invloeden. Ik ben zelf ontzettend fan van ochtendpagina’s en hoe wel niet iedere vrouw die ook nog eens moeder is hier tijd voor heeft. Al lukt het je om van de zeven dagen er drie toe te passen geloof me! Je zult ontzettend trots zijn en alle gal spuwen op die pagina’s. Je zult je er beter door voelen als je jezelf de ruimte geeft je te uiten op papier.

3. Mindfulness praktijken
Integreer mindfulness in je dagelijkse routine. Dit kan variëren van meditatie tot ademhalingsoefeningen. Door bewust in het moment te zijn, kun je beter luisteren naar je innerlijke stem en de kern van je ware zelf ontdekken. Een bewuste ademhaling per dag kan je hele gestel al een reset geven waardoor je jezelf kalmeert. Probeer het is uit. Een diepe ademhaling in, even vasthouden en dan uit..

4. Je moeiteloze zelf
Onderzoek je passies en interesses grondig. Wat zijn de activiteiten waarbij je je volledig levend voelt? Identificeer deze en integreer ze geleidelijk in je dagelijks leven. Maar behalve passie kun je ook gaan onderzoeken, wat is je moeiteloze zelf. Waar wordt je echt blij van en gaat je gemakkelijk af. Het klinkt heel vaag, maar als je het eenmaal ontdekt hebt wordt het leven er een stuk eenvoudiger op. Dat is jou eigen authentieke stempel die jij bijdraagt aan de wereld. Hoe groot of klein dan ook!

5. Verken spirituele dimensies ofwel Schaduwwerk
Sta open voor de spirituele dimensie van authenticiteit. Meditatie en yoga enzovoorts kunnen bijdragen aan rust, maar zelf schaar ik dit niet onder de noemer spiritualiteit. Het is goed voor je welzijn en je kunt er rust in vinden. Waar het medicijn ligt zit hem in schaduwwerk. In de donkere diepte en hier uitwerken wat jou ervan weerhoudt om jou ware potentieel te leven en te beleven. Veelal zit het in de programma’s die wij van onze omgeving hebben meegekregen en die ons belemmeren. Of we hebben onze spirituele gaves onderdrukt en kunnen niet wachten om los te komen en herinnert te worden. Al met al is dit en reis naar je authentieke jij.

Holistische benadering voor absolute welzijn
Het leven is een reis met als rode draad het herinneren van je authentieke zelf. Dit hoeft niet perse gepaard te gaan door plantmedicijn te (mis)gebruiken. Op het moment dat je op eigen kracht deze weg weet te doorlopen, weet je ook hoe je dit aan anderen kan leren of hoe je dit kunt voorleven. Dit pad is wel iets langer, maar er zijn geen spirituele bypasses of te wel korte afsnijd weggetjes om hier aan te komen.

Deze stappen bieden een holistische benadering voor jouw zoektocht naar zelfkennis. Door een digitale detox toe te passen, reflectieve oefeningen te omarmen, mindfulness te praktiseren, je passies te identificeren en spirituele dimensies te verkennen, kun je jouw authentieke aard volledig ontplooien.

Ontdek zelf de concrete voordelen van het omarmen van jouw authenticiteit, van verminderde stressniveaus tot een verhoogd gevoel van vervulling. Als je klaar bent voor deze opwindende reis naar je authentieke zelf, nodig ik je uit om deze stappen te verkennen en vandaag nog aan dit avontuur te beginnen!

Als je wilt dat ik met je mee reis kan dit in de vorm van een online Soulsessie.

Schrijf je in voor de inspiratiemail!