Mijn missie herdefiniëring van (holistische) vrouwen gezondheid: De opvatting uitdagen dat PMS "normaal" is

In het landschap van vrouwen gezondheid heerst vaak de overtuiging dat het Pre Menstrueel Syndroom (PMS) een normaal en onvermijdelijk onderdeel is van de maandelijkse cyclus van een vrouw. Het is echter tijd om deze opvatting uit te dagen en te onderzoeken of PMS wellicht niet zo normaal is als het vaak wordt gezien. Deze blog duikt in de misvattingen rondom PMS en heeft als doel ons begrip van het welzijn van vrouwen te herdefiniëren.

De mythe van normaliteit ontkrachten
Jarenlang zijn vrouwen geprogrammeerd om de ongemakken en stemmingswisselingen geassocieerd met PMS te accepteren als een inherent en onvermijdelijk aspect van vrouw-zijn. De samenleving heeft tot op zekere hoogte genormaliseerd dat vrouwen voorbestemd zijn om emotionele turbulentie en fysiek ongemak te doorstaan voorafgaand aan de menstruatie. Het is echter cruciaal om dit verhaal in twijfel te trekken en te overwegen of PMS werkelijk een natuurlijk onderdeel is van de menstruatiecyclus of misschien een teken van onderliggende problemen.

PMS begrijpen
PMS omvat een breed scala aan fysieke en emotionele symptomen die typisch optreden in de luteale fase van de menstruatiecyclus, in de aanloop naar de menstruatie. Veelvoorkomende symptomen zijn stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, opgeblazenheid, gevoelige borsten en vermoeidheid. Hoewel milde ongemakken voor de menstruatie normaal kunnen zijn, mogen ernstige en ontwrichtende symptomen niet worden afgedaan als een onvermijdelijk deel van vrouw-zijn.

De impact van dieet en levensstijl
Opkomend onderzoek suggereert een sterke verbinding tussen dieet, levensstijl en de ernst van PMS-symptomen. Factoren zoals slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging en hoge stressniveaus kunnen de symptomen van PMS verergeren. Door deze onderliggende levensstijlfactoren aan te pakken, kunnen vrouwen een aanzienlijke vermindering ervaren in de ernst van hun symptomen.

Hormonale onbalans en PMS
Een andere factor om te overwegen is hormonale onbalans. Schommelingen in oestrogeen- en progesteron niveaus tijdens de menstruatiecyclus kunnen bijdragen aan PMS-symptomen. Echter, aanhoudende en ernstige symptomen kunnen wijzen op een onbalans die aandacht vereist. Het raadplegen van zorgprofessionals en het verkennen van praktijken die gericht zijn op het in balans brengen van hormonen kan instrumenteel zijn in het beheersen en zelfs verlichten van PMS-symptomen.

Holistische benaderingen voor vrouwen gezondheid
Terwijl we de opvatting uitdagen dat PMS een normaal onderdeel is van het leven van een vrouw, is het essentieel om een meer holistische benadering van vrouwen gezondheid te omarmen. Dit omvat het prioriteren van voeding, regelmatige lichaamsbeweging, stressbeheer en het zoeken van ondersteuning wanneer dat nodig is. Holistische praktijken kunnen niet alleen bijdragen aan het verminderen van PMS-symptomen, maar ook aan het verbeteren van het algehele welzijn gedurende de gehele menstruatiecyclus.

Praktische handelingen die je kunt doen
-Yoni-steamen
-Buikmassage
-Betere voeding tot je nemen
-Meer rusten
-Meer magnesium en vitamine-b inname
-Suiker inname zoals chocolade beperken!

Het veranderen van het verhaal
Het is tijd om het verhaal rondom vrouwen gezondheid en PMS te veranderen. Vrouwen verdienen het om zich levendig, in balans en empowered te voelen gedurende hun hele menstruatiecyclus. Het accepteren van ontwrichtende symptomen als normaal beperkt de mogelijkheden voor vrouwen om gezonde en vervullende levens te leiden.

Wat kunnen we doen?
Het herdefiniëren van vrouwen gezondheid houdt in dat we verouderde overtuigingen in twijfel trekken en ons afvragen wat lang genoeg als normaal is geaccepteerd. PMS mag dan veelvoorkomend zijn, maar het hoeft niet de norm te zijn. Door inzicht te krijgen in de potentiële onderliggende factoren die bijdragen aan PMS en een holistische benadering van het welzijn van vrouwen te omarmen, kunnen we vrouwen in staat stellen om hun menstruatiecycli met meer gemak en vitaliteit te doorlopen.

Laten we gesprekken aanmoedigen die het stigma rondom vrouwen gezondheid doorbreken en de deur openen naar een nieuw tijdperk waarin vrouwen hun cycli omarmen als een natuurlijk en harmonieus onderdeel van hun leven.

Schrijf je in voor de inspiratiemail als je wilt weten wanneer mijn boek uitkomt ‘de kracht van je cyclus, een vergeten wijsheid’. 

Schrijf je in voor de inspiratiemail!