Mijn inzichten over het nemen van zelfverantwoording veertien jaar na mijn burn-out: Mijn persoonlijke reis naar gezondheid en geluk

Het is een uitspraak die ik veertien jaar na mijn burn-out met volle overtuiging doe: niemand anders dan jijzelf is verantwoordelijk voor jouw geluk en gezondheid. In een wereld waarin we vaak geneigd zijn de schuld bij anderen te leggen, is het een harde realiteit om te omarmen. Maar het is een waarheid die mijn leven heeft getransformeerd.

De Verleiding van Verantwoordelijkheid Ontlopen
We kennen allemaal die momenten waarop we willen dat iemand anders de verantwoordelijkheid voor ons welzijn overneemt. De vermoeidheid van het dagelijkse leven, de drukte van verplichtingen, het lijkt soms te veel. Of je nu wel of geen kinderen hebt, ik zie dat vrouwen vermoeid zijn en zich soms drie slagen in de rondte werken zonder een moment van rust.

Mijn Ontdekking: Cyclus Tracking als Levensgids
Tijdens mijn zoektocht naar gezondheid ontdekte ik de kracht van het tracken van mijn cyclus. Het bleek een waardevol kompas te zijn om mijn leven op te bouwen. Het is niet normaal om te lijden onder PMS-klachten, depressie rond je menstruatie of je constant futloos te voelen. Helaas lijdt 80% van de vrouwen aan auto-immuunziekten, vaak het gevolg van overbelasting, gebrek aan rust, ongezond dieet en te intensieve training.

Het Belang van Zelfacceptatie en Zorg
Als ervaringsdeskundige met een auto-immuunziekte en een grillige cyclus, wil ik benadrukken dat herstel mogelijk is. Het begint met een krachtig ‘JA’ tegen jezelf zeggen, met zachtheid, liefde en af en toe een sprong in het diepe. Leven met je cyclus kan een innerlijke bevrijding betekenen en zorgen voor een gezonder en gelukkiger leven.

Een Oproep tot Zelfzorg
Dus, dames, laten we onszelf op de eerste plaats zetten. Zorg voor jezelf, luister naar je lichaam en omarm de kracht van je cyclus. Het is niet egoïstisch om prioriteit te geven aan je gezondheid en geluk. Het is noodzakelijk.

Waar loop jij tegenaan? Deel je ervaring via instagramen laten we samen streven naar een gezondere, gelukkigere versie van onszelf. ❤🌹🙏

Schrijf je in voor de inspiratiemail!