Waarom leven in Flow en waarom besteed ik hier nu aandacht aan?

Toen ik 11 jaar geleden het ziekenhuis ben uit gestuurd met de legendarische woorden: “Mevrouw gaat u maar zelf op zoek naar wat u kunt doen om u te genezen”. Brak er een tijdperk aan voor mij onderzoek. Zelfonderzoek op alle gebieden wat ons mens maakt.

Lichaam, geest en ziel verbinding

Dit was de enige oplossing om te herstellen. Mijn relatie herstellen met beweging, voeding, mijn denken en spiritualiteit! Voor mijn burn-out was ik gezond en had ik een on-point menstruatiecyclus. De langdurige stress eiste haar tol van mijn lichaam. Mijn haar begon uit te vallen, mijn menstruatie stopte ermee en ik begon dikker te worden. Mijn geest was niet meer helder en ik was zwaar depressief.

De dag van mijn burn-out heb ik afspraken met mijzelf gemaakt om goed voor mijzelf te gaan zorgen. De diagnose PCOS kwam een aantal maanden later. Ik koos ervoor om niet aan de pil te gaan. Een aantal jaren daarvoor toen ik welgeteld één maand aan de pil was veranderde ik in een super boze ongecontroleerde grizzly beer! De oplossing die men mij gaf was geen optie voor mij. Ik ging op zoek naar wat ik zelf kon doen en daar begon ik aan mijn reis naar zelfgenezing.

Niet alleen qua voeding, maar ook met mijn Spirit. Later kwam hier bewegen en de rest bij. Alle boeken, artikelen, essays en meer wat ik over dit onderwerp heb gelezen missen naar mijn mening één heel belangrijk aspect en dat is onze Wilde Vrouw binnen in ons die nog altijd getemd is. Onze Spirituele Magische Mysterieuze kant mis ik in vrijwel alle boeken tenzij het een esoterische inslag heeft dan mis ik weer de wetenschappelijke kant.

Ik ontdekte dat de oude weg van je baarmoeder helen zo ontzettend helend is. Niet alleen maar met je hoofd je levensstijl opnieuw inrichten, maar het diepere energetische werk. Het energetische werk kan bestaan uit Wombblessing/heling, Yoni-steams, Schrijven, Schaduwwerk doen, Selfpleasure en nog veel meer dingen. Ik heb gemerkt hoe je met volledige zelfzorg, je krachtige jezelf ontwaak!


Leven met je cyclus en de maan. Je sensueel voelen en van jezelf gaan houden. Selfpleasure en spelen met je yoni-ei. Oh gosh! Ja, lieve vrouw er zijn vele wegen om een vitale vrouw te worden. Niet alleen de medische wereld die een “kant-en-klare” oplossing heeft. Mij hebben ze in ieder geval niet geholpen sterker nog ik ben weggestuurd.

Hoe kan jou dit helpen/ondersteunen?

Als jij niet volledig voelt dat je LEEFT is het een uitnodiging om te gaan onderzoeken welke gebieden er zijn verwaarloosd. Wij vrouwen zijn oneindige bronnen van energie! Toch zie ik vele vrouwen waarvan hun levensenergie compleet op het niveau nul ligt. Vrouwen die stressen, voor hun kinderen zorgen en zichzelf compleet wegcijferen. Weet dat JOU kinderen jou gedrag kopiëren. Welk signaal geef je jou kinderen als jij niet RUST?
Behalve het voorgaande merkte ik dat men eigenlijk vrij weinig weet over de vrouwelijke cyclus. Wij zijn totaal gestript. De literatuur is heel plat en dat terwijl wij diepgaande wezens zijn. Om een voorbeeld te geven. De anatomie van de CLITORIS is pas 22 jaar bekend! Snap je het nu? Ik heb een passie voor MIJZELF ontwikkelt ik wil alles weten over mij als vrouw en als een ander het niet kan vertellen ga ik op zoek. Ik weiger mij neer te leggen bij een arts die vertelt dat ik bijvoorbeeld geen kinderen kan krijgen (echt gebeurd!).

Geschiedenis

Het wetenschappelijk onderzoek wat gedaan is, is uitgevoerd op mannen. Er zou zogenaamd geen verschil zijn geweest van de werking van medicatie op mannen of vrouwen. Vrouwen zijn lange tijd (en nog in mijn opinie) onderdrukt geweest. Denk aan de heksenverbrandingen, de vrouwenwijsheden mochten niet meer gepraktiseerd worden. Wij zouden hysterische wezens zijn, niet te beheersen.

In de psychologie ontwikkelde Sigmund Freud een theorie dat psychische problemen zich uiten in lichamelijke symptomen. Het woord hysterie werd gebruikt om de onrust die men waarnam bij seksueel onbevredigde vrouwen te beschrijven. Men was totaal niet op de hoogte van hormonen. Onder Andere dankzij Sigmund Freud is de vrouwelijke seksualiteit geminimaliseerd. Een goed voorbeeld hiervan is dat hij schreef dat vrouwen alleen maar vaginale orgasmes kon hebben (ik hoop dat je weet dat dit absoluut niet waar is!).

Wilde vrouwen zijn geen hysterische vrouwen. Bevrijden vrouwen zijn bewuste vrouwen die weten hoe zij in elkaar zitten. Wat er in hun lichaam gebeurt, hoe zij zich voelen en wanneer enzovoort.

Innerlijke autoriteit begint bij wat je in je mond stopt, hoe je beweegt (dans!), hoe je denkt, je schaduwwerk doen, selfpleasure, sensualiteit en meer…

 

Wil je er praktisch mee aan de slag?

Back on Track with Flow is een programma wat op het punt staat om gelanceerd te worden. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden schrijf je in voor mijn nieuwsbrief dan ben je de eerste die hiervan op de is.

Flow Magic Lente start op 11 februari en je bent van harte uitgenodigd!

Hier gaan wij de diepte in de psychediepte van de vrouw. Je medicijnbuidel vullen hoe je weer in FLOW raakt! Reizen naar onze buiken en harten. Re-member, Re-connect, Re-clamen van jou als vrouw. Verbinden met de aarde en de kosmos. Het word een intense liefdevolle reis!

 

 

Leave A Comment