8 redenen om meer water te drinken

De boodschap van Dr. Batmanghelidj aan de wereld:
“Je bent niet ziek, je hebt dorst!
Behandel dorst niet met medicijnen.”

Als je mij al een tijd volgt en wat blogs heb gelezen dan weet je dat ik aan de hand van meer water drinken o.a. Mijn insuline-resistentie heb opgelost. Deze Iraanse arts deed meer dan 20 jaar klinisch onderzoek naar de impact van water drinken op onze gezondheid. Zijn boek Water; het goedkoopste medicijn schrijft hij over hoe het lichaam een tekort aan water uitdrukt in pijn. Om een opsomming te maken van uitdrogingspijnen en degeneratieve aandoeningen waaronder astma, artritis (gewrichtsontsteking), hoge bloeddruk, angina, diabetes type 2 (suikerziekte), lupus (een auto-immuun bindweefselziekte) en multiple sclerose. Is het super interessant om hier toch even bij stil te staan.
De meningen over hoeveel water je zou moeten drinken zijn verdeelt, maar als je ervan uitgaat dat mensen duizenden jaren geleden water en moedermelk dronken waarom zouden wij dit niet weer doen. We weten allemaal dat suikerhoudende en andere heerlijk smakende dranken niet goed zijn voor de gezondheid. Nu wil ik niet op de preekstoel zitten, maar als je het lijstje hierboven is naast je eigen gezondheid legt misschien een goed idee om je water inname te verhogen.

Je hoort vaak ik vind water niet lekker! Wellicht als je er snuf Keltisch zeezout in doet of een ander zout (BEHALVE KEUKENZOUT) smaakt het je wat meer. Je krijgt er een prettig mondgevoel van en je vult je mineralen ook nog eens aan.

Waarom zou je meer water kunnen drinken?
– Water zorgt voor regulering van je lichaamstemperatuur en herstelt je normale slaap/waakritme (plus natuurlijk de andere tips ;))
– Water helpt verlengt de tijd dat je je goed kunt concentreren.
– Het drinken van water houdt je honger- en dorstgevoel gescheiden.
– Watertekort vermindert het libido en versterkt ochtendmisselijkheid bij zwangere vrouwen.
– Water helpt om je stress en depressie te verminderen.

De waterformule
Er is een formule om te berekenen hoeveel water je nodig hebt. Teveel is niet goed en te weinig ook niet. Let op! Alle vloeistoffen waar je niet doorheen kunt kijken wordt gezien als voedsel door je lichaam. Dus een snuf Keltisch zeezout is prima.

Hierbij de formule:
Lichaamsgewicht X 0,033 = aantal liter
Voorbeeld: 90 kg X 0,033 = 2,97 l

Heb je voldoende water gedronken dan is je urine lichtgeel. Als je geen dorstgevoel heb betekent dat niet dat je voldoende gedronken heb. Als je lichaam een dorst signaal afgeeft is dit een acuut signaal.
Ohjah en als je in tropen woont of er zijn tropische temperaturen in Nederland mag je heus meer drinken.
Bronnen:
https://www.homeopathie-behandeling.nl/artikelen-1/je-bent-niet-ziek-je-hebt-dorst-1

Paul Chek Hoe te eten, bewegen en gezond te zijn!

Michelle Doet

Michelle Donkersloot

Leave A Comment