Hoe kun je een vaginale infectie natuurlijk behandelen?

Het omarmen van natuurlijke remedies voor vaginale schimmelinfecties: De Yoni Steam Revolutie

Vaginale schimmelinfecties zijn een veelvoorkomende zorg voor veel vrouwen, die ongemak veroorzaken en hun algehele welzijn beïnvloeden. Hoewel conventionele behandelingen wijdverspreid zijn, kiezen steeds meer vrouwen voor natuurlijke remedies om dit probleem aan te pakken. Een remedie die aan populariteit wint, is de eeuwenoude praktijk van yoni steamen. In deze blog gaan we dieper in op de oorzaken van vaginale schimmelinfecties, conventionele behandelingen en verkennen we de wereld van natuurlijke remedies, met speciale aandacht voor yoni steamen.

Begrip van vaginale schimmelinfecties
Vaginale schimmelinfecties worden voornamelijk veroorzaakt door een overmatige groei van Candida albicans, een soort schimmel die van nature in de vagina aanwezig is. Factoren zoals hormonale veranderingen, antibiotica, een verzwakt immuunsysteem of een dieet met veel suiker kunnen de balans van micro-organismen in het vaginale gebied verstoren, resulterend in een overgroei van gist en het veroorzaken van een infectie. Veelvoorkomende symptomen zijn jeuk, branderigheid, roodheid en een ongebruikelijke afscheiding.

Conventionele behandelingen
Traditionele behandelingen voor vaginale schimmelinfecties omvatten meestal antischimmelmedicijnen, in de vorm van crèmes, zetpillen of orale medicatie. Hoewel deze behandelingen effectief zijn voor veel vrouwen, kunnen ze bijwerkingen met zich meebrengen, en sommige mensen zijn terughoudend om farmaceutische middelen voor langere periodes te gebruiken.

Vooral wanneer de schimmelinfectie steeds weer terugkomt zal er gezocht moeten worden naar de oorzaak. Wat men weleens over het hoofd ziet is dat de (sex)partner een veroorzaker kan zijn van de schimmelinfectie. Dat de man een schimmel bij zich draagt of dat zijn penis niet goed schoon is.
Als ik hier nog dieper op in ga is dat het energetisch geen goede match kan zijn waardoor je lichaam en vagina eigenlijk een signaal afgeven dat de indringer de boel komt verstoren. Het is wellicht een wat extreme gedachten, maar als je erop gaat letten en als je gaat beseffen dat SEX (sexual energie exchange) een energetische overdracht is, je het probleem ook al kunt aanpakken.

De opkomst van natuurlijke remedies
De groeiende interesse in holistisch welzijn heeft de populariteit van natuurlijke remedies voor verschillende gezondheidsproblemen, waaronder vaginale schimmelinfecties, gestimuleerd. Vrouwen verkennen alternatieve benaderingen die de natuurlijke balans en zelfhelende mechanismen van het lichaam benadrukken.

Door meer verbonden te raken met de natuur en de verbinding met het lichaam zijn vrouwen veel meer gaan openstaan voor natuurlijke remedies omdat ze met bij een huisarts bijvoorbeeld niet verder komen. Weer dezelfde kuur die het probleem niet oplost, of weer een antibiotica (anti-leven) kuur die je immuunsyssteem in de war schopt. Nu ben ik niet tegen anti-biotica, maar ik ben voor preventie en bewustzijn over een gezond lichaam en yoni-gezondheid. Een dergelijke remedie die tegenwoordig meer aandacht krijgt, is yoni steamen.

Yoni Steamen: een oude praktijk die vrouwen door de eeuwen heen al gebruikte
Yoni steamen ook bekend als vaginale stoom, is een eeuwenoude praktijk geworteld in de traditionele geneeskunde. Het omvat het zitten boven een pot met met kruiden doordrenkte stoom, zodat de stoom de buitenkant van de vulva bereikt en de stoom/warmte diep doordringt in het bekkenbodemgebied. Yoni-steamen ondersteunt bij het ‘reinigen’ van de baarmoeder, het balanceren van hormonen en het verlichten van diverse gynaecologische problemen, waaronder vaginale schimmelinfecties.

Natuurlijke remedies en yoni steamen
1. Probiotica en prebiotica
Het opnemen van probiotica in je dieet kan helpen bij het herstellen van de balans van goede bacteriën in de vagina. Yoghurt, kefir en gefermenteerde voedingsmiddelen zijn uitstekende bronnen van probiotica.

2. Tea Tree Olie
Tea tree olie heeft antischimmel eigenschappen en kan verdund en topisch worden aangebracht op het aangetaste gebied. Het is echter cruciaal om voorzichtig te zijn, aangezien het voor sommige mensen irriterend kan zijn. Altijd mengen met een draagolie!

3. Knoflook
Knoflook heeft natuurlijke antischimmel eigenschappen. Sommige vrouwen vinden verlichting door een knoflookteen ‘s nachts in de vagina te plaatsen. Het is een huis, tuin en keukenmiddel wat vele vrouwen verlichting heeft gebracht. Het is belangrijk om je eigen verstand hierbij te gebruiken.

4. Yoghurt
Yoghurt is een veilige en betaalbare behandelingsoptie die door vrouwen over de hele wereld wordt gebruikt tegen behandeling van schimmelinfecties. Als je yoghurt wilt gebruiken, gebruik dan een yoghurt met de bacterie lactobacillus. Kijk op het pak voor meer informatie.

5. Yoni Steamen
Voorstanders van yoni stomen geloven dat de combinatie van stoom en kruideninfusies de algehele vaginale gezondheid kan bevorderen. Kruiden zoals kamille, calendula en rozemarijn worden vaak gebruikt in yoni stoommengsels. Raadpleeg voor een mengels op maat wanneer je een schimmelinfectie hebt.

Natuurlijke remedies?!
Terwijl natuurlijke remedies zoals yoni steamen aan populariteit winnen, is een waarschuwing op haar plaats. Bij twijfel, vraag altijd een professional om je te ondersteunen. Bovendien is elk vrouwenlichaam uniek, en wat voor de een werkt, werkt mogelijk niet voor de ander. Het sleutelwoord is het bevorderen van algehele gezondheid, het handhaven van goede hygiënepraktijken en het zoeken van professioneel advies wanneer dat nodig is. Naarmate we blijven zoeken naar holistische benaderingen van vrouwenwelzijn, zal de discussie rond natuurlijke remedies voor vaginale schimmelinfecties waarschijnlijk evolueren, waardoor vrouwen meer keuzemogelijkheden hebben voor hun welzijn. Zelf kunnen kiezen en preventie staat centraal!

Ben je op zoek naar yoni-steam kruiden neem dan een kijkje in de webshop!

Schrijf je in voor de inspiratiemail!