Leven in Flow met je innerlijke seizoenen

De fases van je cyclus kun je koppelen aan de seizoenen. Wij noemen dit de innerlijke seizoenen.

Door te leven naar je innerlijke seizoenen kom je nog meer bij jezelf en word in het dagelijks leven navigeren een stuk makkelijker.

Wist je dat je je werk/dagelijks bezigheden plannen rond de fases van je cyclus. In dit stuk neem ik je mee hoe dit werkt. Als je het allerbeste uit jezelf wilt halen en je gezondheid waarborgen is het super belangrijk om te weten in welke fase je bevindt van je cyclus. Weten welke krachten en valkuilen er zijn tijdens deze fases voor je zijn lees vooral verder.

Wanneer je als vrouw iedere dag hetzelfde van jezelf verwacht leg je een bepaalde druk op jezelf die je (helaas) niet kan gaan waarmaken. Het is belangrijk om te weten dat je hiermee JOU biologische interne klok verstoort! Geen week is hetzelfde bij de vrouw want je fysieke en mentale gesteldheid veranderen gedurende je cyclus. Wanneer je gaat bio-hacken als vrouw houdt in dat je jezelf een groot plezier doet om hiermee rekening te houden op het gebied van je activiteiten, beweging, voeding en rustmomenten!

Sinds dat ik ben begonnen met het vrouwenwerk een heel stuk serieuzer te nemen ben ik gaan beseffen dat het niet aan ons ligt. Wij leven in een maatschappij waarin ons geleerd word om je MANNETJE te staan. Dat we aldoor paraat moeten staan, in actie om te presteren. Onze maatschappij is op de mannelijke principes en ritme gebouwd. Werken van 9 to 5 uur bijvoorbeeld. De Vrouwelijke principes is meer gericht op een natuurlijke stroom/cyclus zoals onze jaargetijden of maanstanden. Onze geest en energie beweegt mee op de energie van de natuur. De vrouwelijke principes wordt ons niet geleerd tenzij je een moeder, tante, oma of andere vrouw in je omgeving hebt waardoor je hiermee word opgevoed.

Er is een andere manier van leven!

Het afkicken van de mannelijke energie van altijd maar doorgaan, competitie, doen, denken, controleren en overheersen is een weg die gaat met horten en stoten. Vooral als je gaat beseffen dat de vrouwelijke energie van vertragen, intuïtie, voelen, creativiteit, spiritualiteit, samenwerken en loslaten compleet het tegenovergestelde is. Verslaafd zijn aan de rush van de kick, de cafeïne enz.

Je hebt beide energieën nodig in je leven. Het is een dans tussen de twee energieën zodat je in FLOW raakt. Wanneer wij beide zouden eren zou de wereld er heel anders uitzien. Maar hedendaags in Nederland alleen al zijn wij een land dat onderaan de lijst staat van masculiene mannen. Hier staat tegenover dat wij vrouwen niet weten om feminien te zijn. Om de natuur te herstellen zullen WIJ vrouwen meer de vrouwelijke principes in ons leven gaan integreren. Niet het leven bewandelen van een ontzettende mannelijke energie. Een vrouw kan eruit zien als een vrouw, maar hoeft nog niet de vrouwelijke principes bij zich dragen.

Folliculaire fase – innerlijke lente

De fase na je menstruatie is je innerlijke lente. De inzichten die je hebt verkregen vanuit je bleedcation kun je hier gaan toepassen door nieuwe projecten te starten. Brainstormen met jezelf of collega’s. Het tackelen van uitdagende brein taken. Problemen oplossen. Nieuwe klanten opzoeken. Nieuwe ideeën onderzoeken. Belangrijke: Plannen maken voor de komende cyclus/maand. Keuzes maken en droom GROOT!

Ovulatie fase – innerlijke zomer

Visualiseer hoe de zomer voor jou voelt. Naar buiten gaan en je sexy voelen. Vanwege je aantrekkingskracht is het een uitgelezen kans om belangrijke gesprekken te voeren. Vraag voor promotie of salarisverhoging. Probeer een sollicitatiegesprek in te voeren. Schrijf blogs. Post op social media. Je sociale skills zijn hoog in deze fase!

Luteale fase – innerlijke herfst

De fase voor TO-DO lijstjes is aangebroken. Om eerlijk te zijn is dit voor mij mijn meest productieve fase! Afhandelen van je administratieve taken. Organiseren van je bureau/papierwerk/kantoor. Tijd voor diep innerlijke werk. Herzien van documenten, contracten, financiële rapporten. Een heel belangrijke: Het AFRONDEN van projecten/taken/of andere dingen die je wilt afmaken. Doe het en gebruik de energie! Organiseren van je computer/telefoon.

Menstruatie fase – innerlijke winter
Je innerlijke winter is de fase dat je jezelf naar binnen keert. Dat je gaat reflecteren op de afgelopen cyclus. Bekijk de afgelopen periode en kijk of je een patroon kunt herkennen. Vraag jezelf af welke projecten je super leuk vond om aan te werken. En vraag jezelf af of je het nog leuk vind om op deze manier je tijd te besteden. Luister naar je innerlijke stem. Naar je baarmoeder zodat je echt kan gaan voelen wat belangrijk is. RUST voldoende. Neem een dag voor jezelf en vertroetel jezelf. Take a bleedcation. Plug uit. Doe je telefoon uit, negeer social media en notificaties en nogmaals check uit!

Slot

Wanneer je de kracht van je cyclus gaat omarmen en hiermee (in stilte) aan de slag gaat zal je merken dat je meer energie gaat hebben. Het hangt nauw samen met strategische planning van je agenda. Herzie wat voor succes voor jou inhoudt. Je zult merken dat je minder stress zal ervaren hoe langer je dit doet (minstens 3 tot 6 maanden). Het is niet een populaire methoden om met jezelf aan de slag te gaan maar mijn ziens de enige om ABSOLUUT meesterschap/leiderschap over jezelf kunt krijgen. Het is een levensstijl verandering met grote gevolgen voor jou als vrouw. Eentje die werkt. 

Michelle Doet
Michelle Donkersloot

Leave A Comment