Yoni-steam sessie

Boek vandaag nog jouw afspraak!

Ontdek de Voordelen van Yoni Stomen voor Vrouwen

Yoni stomen, ook wel bekend als vaginale stoombaden of peristeam, is een eeuwenoude praktijk die steeds populairder wordt in onze moderne samenleving. Deze traditionele behandeling omvat het zitten boven een bak met heet water waaraan kruiden zoals salie, kamille of calendula zijn toegevoegd. De stoom die vrijkomt uit de kruiden dringt de vagina binnen en biedt tal van gezondheidsvoordelen voor vrouwen.

Wat is Yoni Stomen?

Yoni stomen is een natuurlijke, holistische methode die vrouwen helpt om hun lichaam in balans te brengen en hun algehele welzijn te bevorderen. Het proces is eenvoudig maar effectief: je zit boven een bak met heet water en kruiden, en de stoom doet de rest. Deze praktijk kan een belangrijke rol spelen in jouw zelfzorgroutine en biedt diverse voordelen, zowel fysiek als emotioneel.

Waarom Yoni Stomen?

1. Reguleert de Menstruatiecyclus
Yoni stomen kan helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus. De warmte en kruiden stimuleren de bloedcirculatie en bevorderen hormonale balans, wat kan leiden tot minder pijnlijke menstruaties en een regelmatiger cyclus. Vrouwen die last hebben van hevige menstruatiepijn of onregelmatige cycli kunnen veel baat hebben bij deze behandeling.

2. Verbeterde Seksuele Gezondheid
Voor veel vrouwen kan yoni stomen een positief effect hebben op hun seksuele gezondheid. De hydraterende werking van de stoom en de reinigende eigenschappen van de kruiden kunnen vaginale droogheid verminderen, wat vaak leidt tot comfortabelere en plezierigere seksuele ervaringen. Daarnaast kan yoni stomen helpen bij het voorkomen van infecties zoals candida en ongewenste geurtjes verminderen.

3. Vermindering van Stress en Angst
De warmte van de stoom en de rustgevende geur van de kruiden hebben een ontspannend effect op zowel lichaam als geest. Yoni stomen kan een waardevolle zelfzorgpraktijk zijn om stress te verminderen, angst te kalmeren en een gevoel van innerlijke rust te bevorderen. Dit maakt het een ideaal ritueel om regelmatig in je routine op te nemen voor mentale en emotionele welzijn.

4. Natuurlijke, Holistische Benadering
Yoni stomen is een zachte en natuurlijke benadering van vrouwelijke gezondheid. In plaats van synthetische medicatie of invasieve behandelingen, biedt yoni stomen een veilige en ondersteunende manier om het lichaam te helpen genezen en in balans te brengen. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor vrouwen die op zoek zijn naar natuurlijke gezondheidsoplossingen.

5. Verbondenheid met Traditionele Wijsheid
Voor veel vrouwen gaat yoni stomen verder dan alleen fysieke voordelen. Het biedt een mogelijkheid om verbinding te maken met eeuwenoude wijsheidstradities en culturele rituelen. Door deze praktijk te omarmen, kunnen vrouwen de kracht en schoonheid van hun eigen vrouwelijkheid vieren en eren, terwijl ze putten uit de kennis en ervaring van generaties voor hen.

Voorzorgsmaatregelen
Hoewel yoni stomen veel voordelen kan bieden, is het belangrijk om te weten dat het niet voor iedereen geschikt is. Vrouwen die zwanger zijn, recent een abortus hebben gehad, of last hebben van vaginale infecties of ontstekingen, moeten yoni stomen vermijden. Raadpleeg altijd een gezondheidsprofessional voordat je begint met yoni stomen om er zeker van te zijn dat het veilig is voor jouw specifieke situatie.

Klaar om te Beginnen?

Als je geïnteresseerd bent in yoni stomen en wilt ontdekken hoe deze eeuwenoude praktijk jou kan helpen, ben je bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor meer informatie en persoonlijke begeleiding. Wij helpen je graag om deze waardevolle zelfzorgpraktijk op een veilige en effectieve manier in jouw leven te integreren.

 Begin jouw reis naar een gezonder, meer gebalanceerd en ontspannen leven. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en te begeleiden op jouw pad naar holistische gezondheid en vitaliteit.

 • Yoni-steam Soul sessie duurt ongeveer 2,5 uur
 • Intiem gesprek over je baarmoeder, je klachten en je algehele staat van zijn. Zakken in het bekken d.m.v. meditatie
 • Als het nodig is lijnen wij je energie uit voor absoluut harmonie herstel
 • Baarmoedermassage
 • Yoni-steam (afhankelijk van klacht en doel)
 • Na de sessie wordt je ingepakt en krijg je de gelegenheid om heel diep in jezelf te zakken terwijl ik de space hold. Soms kunnen er intense emoties omhoog komen door de yoni-steam
 • Rustig terugkomen zolang als nodig
 • Je krijgt een zakje stoomkruiden mee 
 • Yoni-steam e-book
 • Warme knuffel
 • Yoni-steam sessie van één uur onder begeleiding
 • Als je al een keer bij mij geweest bent is dit ideaal voor onderhoudt
 • Kort gesprek en een kop kruidenthee
 • Yoni-steamsessie met space holden
 • Na de steam blijf je even zitten om te terug te komen
 • Afsluiting
 • Warme knuffel

Heb je nog vragen stel ze gerust!